Новата дата за Фюри - Усик е...

00:16
Новата дата за Фюри - Усик е...

Дългоочакваният сблъсък за статуса на абсолютен шампион в тежка категория в професионалния бокс получи нова дата. Носителите на поясите в тази дивизия Тайсън Фюри и Александър Усик ще премерят сили на 18-и май 2024-а.

Това бе съобщено от съветника на кралската фамилия на Саудитска Арабия и промоутър на битката Усик-Фюри, Шейх Турки Алалшик. Двубоят ще се състои в Рияд, както бе първаночално плануван, а ако единият от двамата шампиони се откаже от дуела, ще трябва да се прости с десет милиона щатски долара от хонорара си, допълни Алалшик.

"Ако Усик се изплаши, ще поискам Джошуа срещу Тайсън. Ако Тайсън се изплаши, ще дам на Усик когото поиска", категоричен бе кралския съветник пред спортния журналист Ариел Халуани за "The MMA Hour".

Непобедените нокаутьори Усик и Фюри трябваше да премерят сили на 17-и февруари, но Кралят на циганите получи аркада над дясното око по време на тренировъчен спаринг и това доведе до отлагането на сблъсъка.

"Няма какво да се направи, когато получиш аркада по време на спаринг. Никога не ми се беше случвало на тренировка", заяви Фюри, а след това поясни, че е имал нужда от 11 шева, за да "закърпи" окото си.

"Мобе би, ако искаш да имаш аркада, я получаваш. Защото не искаш да се биеш с Усик. Страх те е", хвърли обвинение към Фюри мениджърът на украинеца, Еджис Климас.

"Защо да искам да избягам от най-голямата печалба в живота ми? Вкарах 10 седмици честен труд в тренировъчния лагер. Усик се отказа миналия път", отвърна светкавично британецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация