Иран изхвърли Япония от турнира за Купата на Азия след драматичен обрат

16:56
Иран изхвърли Япония от турнира за Купата на Азия след драматичен обрат

Иран успя да отстрани Япония на 1/4-финалите от Купата на Азия с 2:1 след пълен обрат и доста драматично развитие на двубоя. Резултатът бе открит от Хидемаса Морита (28’) през първата част, когато “самураите” се представиха по-добре. Иранците изиграха много силно за своите стандарти второ полувреме и с попадения на Мохамед Мохеби (55’) и Алиреза Джаханбахш (90’) от дузпа в добавеното време изпратиха Иран на 1/2-финалите на турнира.

“Самураите” откриха резултата малко преди изтичането на половин час игра, когато отлично взаимодействия отляво даде възможност на Хидемаса Морита да напредне добре, да преодолее бранител и да реализира за 1:0. Не особено добре при гола се намеси и Алиреза Бейранвад. Островитяните продължиха да се представят по-добре, но като цяло двата тима не стигаха до някакви по-опасни положения пред двамата вратари.

Иран стигна до изравнително попадение десет минути след началото на втората част, когато несъсредоточена игра на представителите на Страната на изгряващото слънце в отбрана. Това позволи на Сердар Азмун, който се бе върнал в малко по-задни позиции, да намери отлично Мохамед Мохеби, който изпревари Икатура и реализира за 1:1. По-малко от десет минути отне на персийците да стигнат до ново попадение. То стана след силно изритване на топката, което отново хвана неподготвени бранителите в синьо, а най-бързо се ориентира Сердар Азмун, който пое кълбото, напредна и реализира с хубав изстрел. Детайлен преглед на попадението показа, че нападателят на Рома е бил в засада и попадението бе отменено. Постепенно след изравняването иранците наложиха известен натиск и започнаха да създават доста по-интересни ситуации пред Сузуки.

Драмата в двубоя достигна своята кулминация в последната минута на продължението, когато отново двама бранители на Япония не се ориентираха добре, Тиясу изрита топката в тялото на Ко Икатура, кълбото бе откраднато от Рамин Резаейен, а Томиясу в опит да изчисти го фаулира безкомпромисно. Така се стигна до дузпа, а с голямата отговорност се нагърби Алиреза Джаханбахш, който с много силен изстрел реализира и прати своя отбор на полуфиналите. Там Иран ще срещне победителя от двубоя между Катар и Узбекистан по-късно тази вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация