Пета поредна победа за Лийдс в Чемпиъншип, Груев с нови 90 минути

07:14
Пета поредна победа за Лийдс в Чемпиъншип, Груев с нови 90 минути

Илия Груев записа още един цял мач с екипа на Лийдс в Чемпиъншип. Българският национал игра много стабилно, а тимът на Даниел Фарке се наложи с 1:0 при гостуването си на Бристол Сити и излезе на второ място в класирането. "Белите" имат 60 точки, а третият Ипсуич е с 59, но и два мача по-малко. Убедителен лидер е Лестър с 69 точки, а в битката за директна промоция за Премиър лийг е и Саутхамптън. 


Лийдс е в серия от пет поредни победи във второто ниво на английския футбол. Отборът от "Елънд Роуд" има третата най-резултата атака и втората най-здрава защита в дивизията. Над всички и по двата показателя е Лестър.


Вилфред Ньонто отбеляза единствения гол в срещата на "Аштън Гейт". Италианският нападател беше точен в 47-ата минута. Toй влезе на скорост в наказателното поле и с премерен удар прати топката в мрежата. Попадението е едва второ за Ньонто от началото на сезона. Бившият футболист на Цюрих не беше започвал като титуляр от края наминалата година.


Преди почивката стражът на Бристол Сити Мак О'Лиъри направи няколко впечатляващи спасявания, включително при удар на Жоржиньо Рютер от няколко метра. Патрик Бамфорд и Крисенсио Съмървил също пропуснаха чисти положения за Лийдс. Малко след гола на Ньонто отличен шанс се откри пред Глен Камара, но неговият удар мина встрани от целта.


Домакините бяха твърде плахи в атака и почти не затрудниха Илан Мелие. Отборът на Лиъм Манинг няма победа в шест поредни мача в Чемпиъншип и заема 13-о място в класирането с актив от 38 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация