Поредна южнокорейска драма в Катар

21:41
Поредна южнокорейска драма в Катар

Националният отбор на Южна Корея трябваше да изиграе пореден драматичен мач, но все пак стигна до полуфиналите на Купата на Азия, след като осъществи обрат за успех над Австралия с 2:1 след продължения в четвъртфинален сблъсък от турнира в Катар. Така в битка за място на финала азиатците ще се изправят срещу сензацията Йордания, която отстрани Таджикистан след победа с 1:0.

Южнокорейците решиха, че са открили резултата чрез Хий-Чан Хуан в 31-вата минута, но голът не беше признат поради засада. Техният опонент се възползва и на свой ред взе аванс в 42-рата минута, когато Крейг Гуудуин се разписа с воле след асистенция на Натаниъл Аткинсън. През втората част “тигрите” притиснаха “кенгуратата”, но без чисти голови положения. За сметка на това Мартин Бойл и Митчъл Дюк пропуснаха чудесни възможности да удвоят преднината на своя тим. Австралийците бяха наказани за пропилените шансове в добавеното време на срещата, когато резервата им Люис Милър фаулира Хюн-Мин Сон в наказателното поле. Последва дузпа за състава на Юрген Клинсман, която беше реализирана от Хуан.

Така се стигна до продължения, които също започнаха с натиск на Южна Корея. Той даде резултат в 104-тата минута, когато Милър извърши нарушение срещу Хуан точно пред наказателното си поле. Сон се зае с прекия свободен удар и с перфектно изпълнение донесе пълния обрат в двубоя. Само две минути по-късно резервата на “кенгурутата” Ейдън О’Нийл извърши грубо нарушение срещу Хуан точно в центъра на терена и след проверка с ВАР беше изгонен с директен червен картон. Предвид числения си превес във второто продължение “тигрите” можеха да отбележат и трето попадение, но Матю Райън успя да спаси изстрели на Сон, Канг Ин Лий и резервата Хюн-Юн Янг.

Полуфиналният двубой между Йордания и Южна Корея е на 6 февруари (вторник) на “Ахмед бин Али Стейдиъм” с начален час 17:00.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация