Ето кои са фаворитите за заместник на Хамилтън в Мерцедес

10:42
Ето кои са фаворитите за заместник на Хамилтън в Мерцедес

Изненадващата новина, че седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще напусне Мерцедес и ще кара за Ферари през 2025 година, предизвика вълна от реакции в най-популярния автомобилен спорт.


Една от основните теми на обсъждане е кой ще замени британеца като партньор на Джордж Ръсел в Мерцедес. „Индипендънт” изброява пилотите, които са фаворити за овакантеното място. На първо място е сегашният пилот на Ферари Карлос Сайнц, който ще си тръгне от италианския тим след края на сезон 2024. Директна размяна между Мерцедес и Ферари изглежда най-логична, особено след силното представяне на испанеца в последно време. Той вече има две победи и 18 подиума във Формула 1, а в кариерата си е карал още за Торо Росо, Рено и Макларън.


Друг водещ пилот, който ще се раздели с тима си в края на 2024 година е Серхио Перес. Мексиканецът не може да се конкурира с Макс Верстапен в Ред Бул и наскоро намекна, че може и да сложи край на кариерата след предстоящия сезон. Ако реши да продължи да кара във Формула 1, той е много добра опция за партньор на младия Ръсел в Мерцедес.


Друг ветеран, който може да премине в Мерцедес, е Фернандо Алонсо. 42-годишният испанец се представи страхотно за Астън Мартин през 2023 и завърши четвърти в класирането при пилотите, след като записа осем подиума. Може би Алонсо ще направи един последен опит да грабне трета световна титла, този път в Мерцедес.


Другите варианти пред Тото Волф са по-млади пилоти като Алекс Албон и Ландо Норис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация