ГФА се извини на ганайските фенове за разочароващото представяне

15:43
ГФА се извини на ганайските фенове за разочароващото представяне

Ганайската футболна асоциация (ГФА) се извини на феновете в страната за разочароващите резултати на националния отбор на Купата на африканските нации и обеща, че ще вземе мерки след провала. Тимът бе елиминиран в груповата фаза, след като спечели само две точки. “Черните звезди” водеха с два гола на Мозамбик в последния си мач и бяха класирани за плейофите във виртуално подреждане, но "мамбите" нанизаха две попадения в добавеното време.

"Разбираме разочарованието, което резултатите на отбора могат да предизвикат в нашата футболна нация. Представянето на отбора бе далеч от очакванията на всички ни и поемаме пълна отговорност за това. Уверяваме всички, че сме взели мерки и ще адресираме настоящата ситуация така, както подобава. Ще бъде направен обстоен анализ на стратегията за развитие, тренировките, компенсациите и цялостната структура”,пишат от ГФА след заседание на Изпълнителния комитет.

Оттам вече освободиха селекционера Крис Хютън и 2 февруари е краен срок за кандидатстване за поста. "Новият селекционер трябва да е запознат с модерните тенденции във футболната тактика и развитието", пишат още от асоциацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация