Голмайсторът на Лил пред трансфер във Висшата лига

09:18
Голмайсторът на Лил пред трансфер във Висшата лига

Челси обмисля възможността да привлече в редиците си голмайстора на Лил Джонатан Дейвид. 24-годишният канадец отдавна е обект на най-различни спекулации за негов трансфер, но засега остава в състава на "песовете". Договорът му обаче изтича след 18 месеца и той октазва да преподпише, което го прави все по-апетитна хапка на пазара, а "сините" са поредният клуб, който е насочил поглед към него, като на "Стамфорд Бридж" се колебаят дали да отправят оферта още сега или през лятото, разкрива "Телефут".


Дейвид не прави толкова добър сезон както в минали години, но дори и сега е водещ голмайстор на Лил с 6 гола в 19 мача в Лига 1. Той обаче показа на какво е способен в мача за Купата на Франция срещу Голдън Лайън де Сейнт Джоузеф, когато отбеляза хеттрик и направи 3 асистенции.


В Челси пък изпитват сериозни трудности в атака от началото на кампанията и определено имат нужда от усилване на нападателната си мощ. Водещ голмайстор на лондончани до момента е Коул Палмър, докато нападателите на тима са длъжници до момента. Освен това в последните дни има сериозен интерес към Армандо Броя, който е пред трансфер в Уулвърхамптън, а ако тази сделка стане факт, това още повече ще ограничи опциите на Маурисио Почетино в атака. Така че привличането на Дейвид не е изключено.


Челси обаче може да срещне конкуренция за подписа на канадеца. Той е свързван с интерес и от доста други отбори, като най-сериозен е от страна на Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" също изпитват затруднения в атака и Ерик тен Хаг може да посегне към Дейвид, който да бъде конкурент на Расмус Хойлунд в предни позиции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация