Йордания се промъкна до четвъртфиналите след изключителен двубой с Ирак

16:52
Йордания се промъкна до четвъртфиналите след изключителен двубой с Ирак

Йордания успя да изхвърли Ирак на 1/8-финалите на Купата на Азия след победа с 3:2 в изключителна драма. Момчетата на Хусаин Амута изиграха взеха преднина в края на първата част след попадение на Язан Ал-Наймат (45’). Истинската драма се разигра през вторите 45 минути, когато “лъвовете на Месопотамия” успяха да осъществят пълен обрат с голове на Саад Натик Наджи (68’) и Айман Хюсеин (76’), като вторият бе изгонен след своето попадение поради провокация към противника, тъй като иронично отпразнува гола по същия специфичен начин. Йорданците успяха да осъществят на свой ред пълен обрат с два гола в добавеното време, които им донесоха в крайна сметка и продължаването в следващата фаза на турнира.

Първата част премина почти изцяло под диктовката на отбора на Йордания, като футболистите имаха поне три или четири отлични атаки и излизания очи в очи със стража Джалал Хасан, който осъществи няколко много важни спасявания, за да задържи двете нули на таблото. Вратарят все пак се пропука в добавеното време на първото полувреме, когато сериозна грешка при разиграването даде възможност на Язан Ал-Наймат не само да пресече пас, но и да напредне с топка в крака, изпреварвайки бранителите, за да отбележи.

Осем минути след изминаването на час игра в двубоя Саад Натик Наджи се възползва от много лоша подредба на Йордания в отбрана след корнер и с глава изравни. Футболистите на Ирак стигнаха до пълен обрат по-малко от десет минути по-късно чрез Айман Хюсеин след нова грешка в отбраната на противника. Самият Хюсеин изрази бурно радостта си след гола, имитирайки начина на празнуване на йорданците, което бе сметнато за провокация от съдията, който го изгони с втори жълт картон. Това подейства изключително мотивиращо за Йорадния, които се хвърлиха в неспирни атаки в търсене на изравняване. Така се стигна до две попадения в тяхна полза в дълбоко в добавеното време, като и при двете може да се търси вина в героя за Ирак от първата част Джалал Хасан, който в първия случай изби топката право в краката на футболист в червено, а във втория не стигна до една сравнително удобна топка след удар от средно разстояние, което подпечата и победата за Йордания. Победителят в тази среща ще се изправи срещу Таджикистан, които вчера успяха да надделеят над ОАЕ след изпълнение на дузпи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация