Космическа глоба за купонджията Рашфорд

16:25
Космическа глоба за купонджията Рашфорд

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд ще бъде глобен с 650 000 паунда, което е еквивалентът на негови две седмични заплати, заради това, че през седмицата две поредни вечери се е забавлявал до късно в нощни клубове в Белфаст, след което пропусна петъчната тренировка, информирайки клуба, че е болен. Вчера нападателят не бе включен в групата на Манчестър Юнайтед за двубоя с Нюпорт Каунти от четвъртия кръг на ФА Къп, а мениджърът на отбора Ерик тен Хаг бе крайно лаконичен, като заяви само че това е „вътрешен въпрос“, с който нидерландецът ще се справи.

Според английските медии не само Тен Хаг, но и новите клубни шефове от ИНЕОС са много разочаровани от Рашфорд, който получава една от най-високите заплати, а допринася твърде малко с изявите си на терена от началото на сезона. Твърди се, че новия съсобственик сър Джим Ратклиф дори е готов да продаде Рашфорд през лятото, ако в клуба пристигне подходяща оферта за него.

Самият Тен Хаг вече показа, че е безкомпромисен при ситуации с дисциплинарни проблеми с играчите, като пример за това бе начинът, по който той извади от отбора Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо.

В края на октомври мениджърът разкритикува Рашфорд за това, че е излязъл да празнува рождения си ден в нощен клуб часове след загубата в дербито с Манчестър Сити. През миналия сезон пък нападателят бе изваден от групата за мача с Уулвърхамптън заради това, че бе закъснял за разбора. По този начин Рашфорд вече показва, че проблемите от дисциплинарен характер стават хронични за него, което предполага нова твърда реакция от страна на Тен Хаг.

Медиите на Острова информираха, че тази сутрин Рашфорд е пристигнал на тренировъчната база на Манчестър Юнайтед заедно със своя брат, който е и негов агент. Двамата трябва да проведат разговор с Ерик тен Хаг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация