Чикаго може да приеме състезание от Формула 1

16:51
Чикаго може да приеме състезание от Формула 1

През последните години Формула 1 се радва на огромно популярност в Съединените щати и е възможно този голям интерес към спорта зад Океана да доведе до въвеждането на още едно състезание на територията на САЩ.

Индикации за това е фактът, че по-рано този месец в американското патентно бюро е било регистрирано името „Гран При на Чикаго“ от страна на Формула 1. Този ход от страна на Либърти медия подсказва, че преговори за старт във Ветровития град се водят, но не е ясно до какъв етап са стигнали те.

Вероятно е регистрирането на името да е само опит от страна на Формула 1 да „резервира“ наименованието и то да бъде освободено, ако преговорите бъдат неуспешни. Ако все пак се стигне до старт в Чикаго то това ще бъде четвъртото състезание на територията на САЩ, което ще бъде част от календара на Формула 1. В момента спортът има три старта в Щатите, в Маями, Остин и Лас Вегас.

В историята на Формула 1 никога не е имало случай, в който една държава да домакинства на четири състезания в рамките на един сезон. През 1982 САЩ прие три състезания (Лонг Бийч, Детройт и Лас Вегас), през 2020 в Италия се проведоха състезания на „Монца“, „Муджело“ и „Имола“, а от миналата година САЩ отново домакинства на по три кръга, гореспоменатите надпревари в Маями, Остин и Лас Вегас.

Ако Формула 1 действително стигне до Чикаго то най-вероятно стартът ще бъде уличен. Формула 1 обаче няма да има честта да проведе първото градско състезание във Ветровития град. Миналата година това стори НАСКАР, а състезанието се превърна в огромен успех, въпреки перипетиите, които срещна при организирането си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация