Огромна изненада във ФА къп

17:14
Огромна изненада във ФА къп

Аматьорският Мейдстоун Юнайтед шокира Ипсуич и го отстрани в четвъртия кръг на ФА Къп. Отборът, който се намери в шестото ниво на английския футбол, спечели с 2:1 на “Портман Роуд”. Статистиката след края на двубоя показваше удари 37-2 в полза на домакините, но крайният резултат бе в полза на съперника.

Историята на Мейдстоун в турнира този сезон е фантастична. Тимът започна от втория квалификационен кръг и днес записа седма поредна победа. След като премина квалификациите, отборът постепенно отстрани представители на Нешънъл Лийг, Лига 2 и Лига 1 преди днес да се справи със съперник от Чемпиъншип. Той стана първият представител на Нешънъл Лийг Юг или Север, който достига до осминафиналите на ФА Къп.

Днес Мейдстоун, който е воден от камерунеца Джордж Елокоби, отправи два точни удара към вратата на съперника, но те бяха достатъчно за историческия за клуба успех. Две блестящи контраатаки завършени от Ламар Рейнолдс и Кам Корн доведоха до двата гола. Първият падна в края на първото полувреме, а вторият в 66-ата минута. Между тях Джерем Сармиенто изравни в 56-ата минута.

Ипсиуч е втори в Чемпиъншип и се бори за влизане в елита. Той излезе в променен вид и доста от резервите получиха шанс за изява. Втородивизионният тим доминираше през първата част, като на три пъти удари гредите и пропусна множество положения. Домакините стигнаха до изравнителен гол след почивката, но след като пак бяха наказани, не намериха отново пътя към гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация