Боруков: Мисля, че имаме голям шанс за първите места

17:09
Боруков: Мисля, че имаме голям шанс за първите места

Централният нападател на Добруджа Преслав Йорданов даде интервю пред Sportal.bg в Лара, където са на лагер "жълто-зелените". Пресли се върна към своя период на стадион "Българска армия" и определи Кирил Десподов като най-силният български футболист през 2023 г.

Какви са амбициите на Добруджа? 

- Отборът на Добруджа си е доказан във времето, това е отбор с история. Работи се професионално в клуба, от ръководството ни предлагат добри условия за работа. Всичко е перфектно.

Можете ли наистина да хванете едно от първите две места? 

- Направихме доста грешки през първия полусезон, надявам се втория полусезон аз и моите колеги да се поправим - да не допуснем тези грешки, които направихме в първата част от сезона. Мисля, че имаме голям шанс за първите места. Докато има шанс, ще се борим - това ни е целта, затова сме тук.

Вече замисляш ли се за след края на футболната кариера? 

- Честно казано, сега съм фокусиран върху футбола като игра. Когато му дойде времето, ще му мисля. Но лека-полека наистина се замислям, че краят наближава, както се казва.

Чико Цветанов разказа как Гриша Ганчев ви е черпил с торта в ЦСКА. Минаха 8 години от онзи паметен за червена България сезон със спечелването на купата. Разкажи нещо от онова време. 

- Да, страхотно време беше тогава! Хубаво моменти, едни от най-хубавите моменти в кариерата ми, да не кажа най-хубавите. Спомням си един момент, когато мачът с Витоша (Бистрица) беше отложен и не се игра. Направихме двустранна игра на "Армията", като тренировъчна игра - стадионът беше почти пълен. Това ми направи огромно впечатление. Наистина страхотен момент!

Ще те видим ли на трибуните на новия "Българска армия"? 

- Със сигурност. Със сигурност.

Кого щеше да посочиш за Футболист на България, ако беше спортен журналист? 

- Десподов.

Какво би казал на феновете на Добруджа? 

- Искам да им благодаря, защото винаги ни подкрепят в трудни и в добри моменти. И да са живи и здрави. Нуждаем се от тяхната подкрепа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация