Разбра се кой нидерландски отбор иска Филип Кръстев в редиците си

14:21
Разбра се кой нидерландски отбор иска Филип Кръстев в редиците си

Филип Кръстев ще играе в елита на Нидерландия до края на сезона. Халфът преминава в десетия в Ередивизи - Зволе, след като вчера официално прекрати наема си в Лос Анджелис ФК. Националът в момента пътува към Европа, като довечера трябва да се присъедини към мениджъра си Николай Жейнов, който още тази сутрин излетя за Ниската земя.

Договорът на Кръстев за преотстъпване ще бъде до лятото, като при добро желание от всички страни може да бъде удължен и за следващия сезон, както бе при наема на играча в Левски преди две години. Очаква се Кръстев да бъде единственото ново попълнение на холандците, като уверенията на старши треньора Джони Янсен и екипа на Зволе са, че българинът идва, за да бъде част от титулярния състав възможно най-скоро.

Утре Зволе домакинства на Витес в мач от 19-ия кръг на шампионата, като вероятно Кръстев ще изгледа мача от трибуните и може да бъде представен пред феновете, ако всичко документално бъде уредено дотогава.

22-годишният ползащитник през лятото премина в американския Лос Анджелис ФК, като с тима от Калифорния игра в 12 мача и отбеляза два гола, като игра на финала на шампионата, загубен от Калъмбъс Крю. Преди това Филип бе част от Левски в продължение на година и половина. Кръстев вече има период в Ередивизи - за Камбуур в началото на сезон 2021/22, а преди това бе част от Троа. Филип е юноша на Славия, като през лятото на 2020 година бе закупен от Манчестър Сити Груп чрез клуба им от Белгия Ломел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация