Томаш хвърля оставка?

07:19
Томаш хвърля оставка?

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш е на крачка от това да хвърли оставка и да напусне клуба, твърди "Мач Телеграф", позовавайки се на източници от "Лаута". Вчера собственикът на клуба Христо Крушарски разкри, че между треньора и спортния директор Илко Пиргов е имало скандал, като двамата дори не си говорили. "Имаше такъв момент, сега всичко е изгладено", каза Крушарски за "Бгдерби". Според различни информации обаче отношенията между двамата са много обтегнати, като Томаш е обмислял крайно решение - да се махне от клуба.

Причината за скандала е в трансферната политика на Локо, който се разделя с най-добрите си футболисти. До момента "черно-белите" са напуснати от четирима основни играчи - Сена, Джовани, Георги Минчев и Алфа Конте. Очаква се поне още един да бъде продаден. По-лошата новина за Томаш е, че други титуляри може да бъдат "замразени" до края на първенството, тъй като отказват да подновят договорите си. Нареждането идва лично от Крушарски. Сред тях са вратарят Динко Хоркаш, Евандро, Паскалев и Дион. Ако това се случи, Локо практически ще остане с отбор, който от мечта за шампионска титла през есента, ще стигне до ситуация да се бори за оцеляване.

Собственикът Крушарски демонстрира, че Локомотив е едва трети приоритет за него, за сметка на бизнеса му и кандидатурата му за президент на БФС. Все пак босът на клуба от Пловдив обяви, че няма да позволи на четиримата футболисти да изнудват клуба и ще ги остави на пейката. "Аз няма да бъда благотворително дружество. Ще загубя 200 000 лева, но спирачката вече ми работи. Ситуацията около капитана Митко Илиев е различна. Договорът му също изтича. Аз няма да позволя той да напусне "Лаута", категоричен бе Крушарски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация