Медведев се класира на полуфинал след петсетов сблъсък с Хуркач

09:43
Медведев се класира на полуфинал след петсетов сблъсък с Хуркач

Даниил Медведев се класира за полуфиналите на Australian Open след истинска гладиаторска битка с поляка Хуберт Хуркач. 27-годишният руснак стигна до успеха след 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4 за 4 часа и три минути. Така световният №3 запази надеждите си да спечели първи трофей от Откритото първенство на Австралия след загубените финали през 2021 и 2022 г. В спор за място на финала руснакът ще се изправи срещу победителя от мача между Александър Зверев (Германия) и Карлос Алкарас (Испания).

 
Медведев направи пробив още в първия гейм на мача, но Хуркач върна брейка за 3:3. След това всеки от двамата печелеше своето подаване. Така се стигна до тайбрек в първия сет, където един минипробив в полза на руснака се оказа решителен.

 
Хуркач осъществи брейк в подаването на Медведев в първия гейм на втория сет, а след това направи още един за 5:2. Така полякът изравни резултата в мача при собствен сервис – 1:1.

 
Един пробив във втория гейм се оказа решителен за третия сет, който руският тенисист взе при четвъртия си сетбол. Медведев направи брейк в подаването на съперника още в първия гейм на четвъртата част, но Хуберт Хуркач го върна за 4:4 и след направи още един в 12-ия гейм, за да изравни резултата в мача на 2:2.

 
Решителният пет сет беше решен в седмия гейм. Тогава Даниил Медведев се възползва от единствения си шанс за пробив през цялата част и поведе с 4:3. След това затвърди брейка и накрая спечели срещата при втория си мачбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация