Шампионката от US Open се класира за полуфиналите в Австралия

08:32
Шампионката от US Open се класира за полуфиналите в Австралия

Шампионската от US Open Коко Гоф спечели 12-а поредна победа в турнир от Големия шлем и се класира за първия си полуфинал на Australian Open, след като записа победа със 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2 над Марта Костюк (Украйна).


19-годишната американка, която е сред фаворитките за спечелване на титлата, се нуждаеше от три часа и осем минути, за да постигне успеха над Костюк.


Първият сет протече с по три разменени пробива и много грешки при собствен сервис с тайбрека, но в крайна сметка Гоф успя да поведе в мача. Втората част протече почти по същия начин като първата. Двете направиха по три брейка в подаването на съперника, но този път Костюк спечели тайбрека.


Решителният сет започна отлично за Коко Гоф, която след три пробива поведе с 5:0. След това украинката върна единия брейк и спечели собствен сервис-гейм, за да намали изоставането си. В осмия гейм, когато подаваше, американката успя да приключи двубоя при първия си мачбол.


В преследване на втора поредна титла от Големия шлем Гоф ще играе на полуфиналите срещу победителката от двубоя между защитаваща титлата си от Австралия Арина Сабаленка и бившата шампионка от „Ролан Гарос“ Барбора Крейчикова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация