Лаутаро донесе на Интер Суперкупата на Италия

23:36
Лаутаро донесе на Интер Суперкупата на Италия

Италианският шампион Наполи и носителят на Купата на Италия Интер играят при резултат 0:1 в Рияд в сблъсък за суперкупата на страната. Лаутаро Мартинес отбеляза единственото попадение в добавеното време на двубоя. Джовани Симеоне от състава на неаполитанците си изкара червен картон в 60-ата минута. „Партенопеите“ отстраниха Фиорентина с 3:0 на полуфинала, а в своя предходен двубой  в турнира „нерадзурите“ елиминираха Лацио със същия резултат. През декември двата тима играха в Серия "А", като тогава миланският гранд спечели именно с 3:0 като гост в Неапол.

Валтер Мадзари е направил само една промяна сред своите титуляри и тя е свързана с включването на Алесио Дзербин, който вкара два гола срещу „виолетовите“, на мястото на Марио Руи по левия фланг. Триото в атака отново е съставено от Матео Политано, Джовани Симеоне и Хвича Кварацхелия.

Симоне Индзаги също е извършил само една промяна в стартовия си състав след успеха над „орлите“. Алесандро Бастони, който е с мускулна умора, е заменен от Стефан де Фрай в отбрана. Капитанът Лаутаро Мартинес и Маркюс Тюрам и този път оформят нападателния тандем.

Първите голови положения в мача бяха на сметката на „нерадзурите“. В 15-ата минута Федерико Димарко стреля с воле при корнер, а след рикошет топката мина на сантиметри от вратата за нов ъглов удар. Малко след това Хакан Чалханоолу опита далечен шут, който отиде директно в обятията на Пиерлуиджи Голини. В 18-ата минута Хенрих Мхитарян също нанесе изстрел от голямо разстояние, но го направи неточно. В 31-вата минута Лаутаро пробва удар с глава, с който не намери целта. Осем минути по-късно именно той се разписа, но при вдигнат флаг за засада на асистиралия му Маркюс Тюрам. Точно преди почивката именно френският национал се отчете с пропуск с глава.

Втората част започна с минута мълчание в памет на починалата тази вечер италианска футболна легенда Джиджи Рива. В 48-ата минута Политано изпълни пряк свободен удар, при който топката мина над вратата. Три минути по-късно шут на Кварацхелия доведе до първата намеса на Ян Зомер в двубоя. В 57-ата минута Голини спаси далечен удар на Тюрам. Междувременно, Симеоне набързо си изкара два жълти картона и така в 60-ата той беше отстранен от игра с червен картон след негово настъпване срещу Франческо Ачерби.

Последва сериозен натиск на „Змията“. В 65-ата минута Лаутаро не успя да се разпише с глава при корнер, а две по-късно Тюрам не отигра топката по най-добрия начин в близост до вратата. Малко след това Лаутаро направи нов пропуск, а Чалханоолу също не сполучи с изстрела си от голяма дистанция. В 73-тата минута при корнер резервата Бенжамен Павар отклони топката с глава и тя се удари в краката на Тюрам, но от няколко метра тя мина над вратата. Шест минути по-късно за разнообразие влезлият от пейката Руи направи опит за гол за „партенопеите“, но изпълнението му се оказа разочароващо. В 82-рата минута топката профуча над вратата при шут на Мхитарян.

В заключителните минути удари на резервите Марко Арнаутович и Карлос Аугусто бяха блокирани. „Нерадзурите“ обаче не се отчаяха и усилията им бяха възнаградени в началото на добавеното време. Тогава Павар намери с пас пред вратарското поле Лаутаро и със своя изстрел голмайсторът на тима отбеляза победното попадение, донесло Суперкупата за миланския гранд.

НАПОЛИ – ИНТЕР 0:1

0:1 Лаутаро 90'+1

Наполи: Голини, Ди Лоренцо, Рахмани, Жезус, Мацоки, Каюсте, Лоботка, Дзербин, Политано, Симеоне, Кварацхелия;

Интер: Зомер, Павар, Де Фрай, Ачерби, Дармиан, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Лаутаро;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация