Щастлив гол на Анелка попари ЕЙРЕ на \"Крок Парк\" (видео)

23:56
Щастлив гол на Анелка попари ЕЙРЕ на \"Крок Парк\" (видео)
Отборът на Франция постигна изключително важна победа при гостуването си на ЕЙРЕ в първа среща бараж за класиране на световно първенство. "Петлите" надделяха над домакините на стадион "Крок Парк" с минималното 1:0 след доста щастливо попадение, което падна след удар на Никола Анелка в 72-а минута.

Срещата започна с по-добра игра от страна на французите, нападението на които се водеше от Андре-Пиер Жиняк, Никола Анелка и Тиери Анри. Именно нападателят на Тулуза се оказа в много изгодна позиция в 10-а минута и без много да се двоуми прати топката зад Шей Гивън, но главният арбитър Феликс Брих маркира засада и отмени попадението. Домакините също поглеждаха към вратата на противника и при една опасна атака в средата на полувремето Кийт Андрюс отправи удар по посока на Уго Лорис, но топката премина на сантиметри от гредата.

Втората част предложи далеч по-интересна и динамична игра. Гостите определено стояха по-добре от тима на ЕЙРЕ и стигаха доста добри възможности за гол. В 52-а минута дойде и най-чистото положение за тима на Джовани Трапатони. Ричард Дън стреля в глава по посока на вратата, а топката попадна в Кийт Андрюс, който стреля, но Лорис изби. Последва нов удар на Роби Кийн, но Ерик Абидал изби от голлинията, след което бе маркирано нарушение на нападателя. Само няколко минути по-късно атака на домакините бе спряна с несъществуваща засада, вдигната на Роби Кийн. Пред Шей Гивън също беше доста интересно. Пробив на Патрис Евра завърши с падане на играча в наказателното поле след съприкосновение с Шей Гивън, но главният арбитър прецени правилно ситуацията и не отсъди дузпа. В 72-а минута Никола Анелка получи топката на границата на наказателното поле от Йоан Гуркюф, нагласи си добре кълбото и стреля с десния крак. Топката се отклони в защитника на домакините Сейнт Леджър и след като се удари в гредата спря зад Шей Гивън. Падналото попадение даде импулс в играта на гостите и Андре-Пиер Жиняк можеше да убие интригата, но отправи крайно неточен удар по посока на вратата. Страхотна намеса на Уго Лорис в 88-а минута, след удар на Глен Уилън, запаси победата на французите.

ЕЙРЕ - Франция - 0:1
0:1 - Анелка - 72 мин

ЕЙРЕ: Гивън, Сейнт Леджър, Килбан, О`Шей, Дън, Уилън, Лоурънс (Хънт \'80), Андрюс, Дъф (Макгийди \'76), Дойл (Бест \'71), Кийн

Франция: Лорис, Саня, Абидал, Галас, Евра, Л. Диара, Гуркюф, А. Диара, Анелка, Жиняк (Малуда \'90), Анри

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vucata
15.11.2009 14:36

какво каза tsvetkov1899 те Франция ги размазаха *wink*

radode
15.11.2009 12:03

крайно време беше лудия късмет на ейре да спре-те половината мачове от квалификациите с щастливи голове си ги взеха

sasedq
15.11.2009 11:11

Cris_7 Анелка не става в челси 100% положения не вкарва добре че е маймуната дрогба да вкарва ...

Cris_7
15.11.2009 10:18

Логична победа.. Играха по-добре и правеха невероятни неща.. Тоя Анелка е много добър *thumb_up*

stefdimitrov
15.11.2009 08:54

къда са тея къде много си мислеха че ще загубят франция или Х ше хаправат те ги спукаха от ира и само къдмета спаси еире от разгром все пак класата си е краса *thumb_up* *beer* *stop*

Red_Alex
15.11.2009 07:50

добре,че великана Анелка спаси положението отиваше си на Х *lol*