Ню Йорк Айлъндърс има нов треньор

14:19
Ню Йорк Айлъндърс има нов треньор

Четирикратният носител на Купата "Стенли" Патрик Роа беше назначен днес за старши треньор на отбора от НХЛ Ню Йорк Айлъндърс, съобщи пресслужбата на клуба. Срокът на договора му на поста не се съобщава. Роа заема мястото на напусналия по-рано през този месец Лейн Ламбърт.

58-годишният бивш вратар беше треньор на Колорадо Аваланч в периода 2013-2016, като под негово ръководство тимът се класира веднъж за плейофите, но там отпадна в първия кръг. В периода 2018-2023 той беше начело на малкия канадски клуб Квебек Рампартс, където съчетаваше позициите на треньор и главен мениджър. Тимът от Квебек Сити играе в основната Лига за развитие в Канада, а популярността им се дължи на огромния брой млади състезатели, които се подготвят там и после преминават мв професионалния хокей на лед.

Патрик Роа е бил вратар на Монреал в периода 1984-1995 и на Колорадо от 1995-2003 година. Два пъти е печелил Купата "Стенли" с Монреал и също два пъти с Колорадо. Три пъти е избиран за пай-полезен състезател в Лигата с наградата "Кон Смайт Трофи".

През този сезон тимът на Айлъндърс изпитва сериозни трудности и се намира на 6-о място в Столичната дивизия на НХЛ с 49 точки в 45 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация