Официално: Ботев представи Георги Николов и обяви трансферната сума

20:07
Официално: Ботев представи Георги Николов и обяви трансферната сума

Ботев Пловдив официално обяви трансфера на нападателя Георги Николов. Голмайсторът на Хебър подсилва "жълто-черните" с договор за 3 години, като по този начин топреализаторите в efbet Лига се събраха заедно в един отбор. Николов и Антоан Бароан имат по 8 гола от началото на сезона.

Пазарджиклии съобщиха, че ще получат 200 000 евро за трансфера, които ще бъдат разпределени на 3 транша до лятото. Отделно от тази сума, при добро представяне на футболиста, Хебър може да вземе и бонуси.

Eто какво написаха от клуба:

"Ботев (Пловдив) официално привлече в редиците си един от най-перспективните млади нападатели. "Жълто-черните" допълниха нападателната си мощ с 21-годишния офанзивен футболист и младежки национал на България – Георги Николов.

Нападателят парафира договор с "канарчетата" и още днес ще направи първата си тренировка под ръководството на Душан Керкез.

Георги Николов е роден на 5 юли 2002 г. във Враца. Юноша e на Левски Лудогорец, а в кариерата си е играл и за състава на Ботев (Враца). През 2022 г. преминава в тима на Спортист (Своге). За престоя си във Втора лига със Спортист той отбелязва 14 попадения в 34 изиграни двубоя. През лятото на 2023 г. Георги Николов подписва с Хебър (Пазарджик).

След изиграни 16 двубоя през настоящата кампания на efbet Лига, Георги Николов има на сметката си 8 попадения и вече дели първото място в голмайсторската листа с новия си съотборник Антоан Бароан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация