Колумбийски бизнесмени искат акциите на Берое

07:47
Колумбийски бизнесмени искат акциите на Берое

Колумбийски бизнесмени се интересуват от акциите на сериозно закъсалия Берое, предава вестник „Тема Спорт“. Засега обаче аржентинецът Ернан Банато не е склонен да се раздели с тях. В следващите дни преговорите за смяна на собствеността се очаква да продължат.


Банато е начело на старозагорския клуб от лятото на 2023 г., а в момента финансовото положение е много лошо. На старта на подготовката ултраси го призоваха да покрие дълговете, които според тях възлизат на над 3 милиона лева, след което да напусне града “под аязмото”. В момента с тима тренират едва 12 играчи.


В момента Берое е в безтегловност, а всички очакват Ернан Банато да пристигне в България. По думите на треньора Хосе Луис Ачиари това ще се случи в събота. Банато коментира и думите на феновете, които го зоват да продаде или остави клуба. 


„Няма да отговарям на тези хора. Ние сме напълно наясно какъв проблем имаме и какво ще направим за клуба. Ако някой има по-добро предложение, ще го изслушаме. Нашето намерение е да върнем Берое на върха… Дори само с чужденци от няколко месеца в България. Всеки ден се учим и ще продължим да го правим“, каза той.


И докато Банато се учи да управлява клуб, токът на спортна база „Берое“ бе спрян поради просрочени плащания към електроразпределителното дружество, опериращо в Стара Загора.


Фенове и треньори от школата пък алармираха, че в клуба ще влезе ЧСИ, за да започне да разпродажба на клубно имущество. В момента в заралии нямат българин на ръководен пост, след като изпълнителният директор Стелиян Попчев напусна, а школата стои без началник от доста време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация