Словения върна интригата в баража след гол в 88-а минута на \"Лужники\" (видео)

19:54
Словения върна интригата в баража след гол в 88-а минута на \"Лужники\" (видео)
Съставът на Русия успя да победи Словения с резултат 2:1 в първи бараж за световно първенство в ЮАР през 2010 година. Домакините имаха комфортна преднина от два чисти гола до 88-а минута, когато Печник от състава на словенците се разписа след удар с глава и остави интригата в баража жива.

Двубоят започна в 18:00 часа българско време на стадион "Лужники" в Москва, а главен рефер на срещата бе Клаус Бо Ларсен от Дания. Интересът към сблъсъка беше огромен и се наблюдаваше от около 80 хиляди, които бяха изпълнили стадиона до краен предел.

През първата част руснаците стигнаха до няколко много добри положения за гол и логично излязоха напред в резултат. Страхотно изпълнение на играчът на Евертън Диняр Билялетдинов в 40-а минута донесе преднината на момчетата на Гуус Хидинк. Играчът на "карамелите" получи топката в наказателното поле от Роман Павлюченко, със страхотен финт се освободи от двама защитници и с премерен удар разстреля Ханданович за 1:0.

Второто полувреме също започна добре за домакините. Пробив на Андрей Аршавин по лявото крило завърши с пас към Билялетдинов, който се възползва от колебание в защитата и удвои преднината на руснаците. След постигнатото второ попадение домакините се прибраха в собствената си половина и разчитаха на бързи контраатаки. При една от тях Роман Павлюченко можеше да сложи точка на спора, но ударът му с глава бе отразен от Ханданович. Така се стигна до 88-а минута когато силен удар на Роберт Корен бе спасен от Акинфеев, но топката попадна на главата на резервата Печник, който я прати в мрежата. В даденото от съдията продължение гостите можеха да стигнат и до изравняване, но Акинфеев направи невероятно спасяване след удар на Марко Шулер.
Реваншът в Словения е на 18 ноември.

Русия - Словения - 2:1
1:0 - Билялетдинов - 40мин
2:0 - Билялетдинов - 51 мин
2:1 - Печник - 88 мин

Русия: Акинфеев, Януков, Игнашевич, Валиси Березутски, Билялетдинов, Денисов, Зирянов, Семак, Жирков, Аршавин, Павлюченко

Словения: Ханданович, Брешко, Шулер, Сезар, Корен, Бирса, Джокич, Дедич, Кирм, Радославлевич, Новакович

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
15.11.2009 10:21

Тоя Билялетдинов е много добър! Русия ще се класират *thumb_up*