Нигерия се класира на Мондиала след драма, Оба Мартинс герой (видео)

17:42
Нигерия се класира на Мондиала след драма, Оба Мартинс герой (видео)
Отборът на Нигерия намери място на световното първенство в ЮАР през 2010 година след като завърши на първо място в Група "В" от квалификациите в Зона Африка.

В решителната последна среща от групата "супер орлите" успяха да победят драматично състава на Кения като гост с 3:2, а временният лидер в групата преди днешните мачове Тунис загуби доста изненадващо при гостуването си на Мозамбик с минималното 0:1.

В герои за нигерийците се превърна звездата на Волфсбург Обафеми Мартинс, който отбеляза два гола за победата. Домакините от Кения откриха първи резултата след като Денис Олиех бе точен още в 16-а минута. Оба Мартинс възстанови равенството след удар от малкия пеналт в началото на второто полувреме, а нападателят на Евертън Якубу Айегбени изведе гостите напред в резултата само три минути по-късно. В 78-а минута домакините все пак се добраха до равенство с гол на Уетенде, който направи резултата 2:2, след удар с глава.

Съставът на Нигерия веднага се вдигна на щурм и Оба Мартинс донесе победата. Голът, който ще влезе в историята на "супер орлите", падна в 83-а минута. Изстреляната топка, след красива странична ножица от страна на нападателя на Волфбург, се оказа непосилна за стража на домакините и донесе безценни три точки за Нигерия.

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zinatop_71
14.11.2009 23:23

Ето това е Уинър-най-добрия сайт за футбол в България!Продължавайте все така! *thumb_up*

zinatop_71
14.11.2009 17:52

Ако дадете и видео, ще съм много благодарен! *smile*