Каляри обърна Болоня и изплува от зоната на изпадащите

18:22
Каляри обърна Болоня и изплува от зоната на изпадащите

Отборът на Каляри осъществи обрат и така спечели домакинството си на Болоня с 2:1 в двубоя помежду им от 20-ия кръг на Серия "А". Така сардинци прекратиха поредицата си от пет мача във всички турнири без успех, докато техният опонент няма победа в последните си четири срещи в различните състезания.

Гостите бяха тези, които поведоха в резултата, като това стана в 24-тата минута. Тогава Щефан Пош пусна дълъг пас към Рикардо Орсолини в наказателното поле, като крилото се пребори с Томазо Ауджело и успя да се разпише от малък ъгъл. Останаха съмнения дали топката не е напуснала терена секунди преди головия удар, но ВАР призна попадението. Преднината на Болоня обаче не се задържа дълго, тъй като още в 31-вата минута Андреа Петаня възстанови равенството. Нападателят беше изведен сам срещу Лукаш Скорупски с пас от Андреа Досена, като заобиколи и вкара първото си попадение за сезона. Пълният обрат в двубоя пък настъпи в 69-ата минута, когато при корнер защитата на домакините не успя да изчисти топката и така опит за пас на Матеуш Витеска доведе до автогол на Рикардо Калафиори.

Така Болоня остана на шестото място в класирането с актив от 32 точки, а Каляри излезе от зоната на изпадащите, изкачквайки се на 16-ата позиция с 18 спечелени пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация