Атлетик Билбао триумфира в баското дерби с Реал Сосиедад

22:23
Атлетик Билбао триумфира в баското дерби с Реал Сосиедад

С две попадения на Алекс Беренгер (30’ и 42’) през първото полувреме Атлетико Билбао срази Реал Сосиедад с 2:1 на “Сан Мамес” в баското дерби на Ла Лига. Гостите върнаха един гол чак в края чрез Микел Оярсабал (88’).

Това беше мач от 20-ия кръг, след който “лъвовете” изместиха Барселона от четвъртото място заради по-добрата си голова разлика с уточнението, че шампионите са с двубой по-малко. В същото време Сосиедад се отдалечава значително от топ 4 и едва ли ще има сили да повтори резулата си от миналия сезон, когато финишира четвърти и се класира за Шампионската лига.

Тимът на Ернесто Валверде беше по-добрият в съботната вечер и заслужено се поздрави с успеха. В същото време този на Иманол реализира с единствения си точен удар във вратата и не успя да избегне поражението.

Атлетик е в изключителна серия от 10 победи в последните си 13 срещи, като няма загуба от 22 октомври насам. Реал също се представяше на висота и до дербито беше записал 12 последователни двубоя без поражение.

Атлетико обаче беше господарят и дръпна напред след точни удари на Беренгер в 30-ата и 42-рата минута, възползвайки се максимално от отсъствието на Иняки Уилямс, заради когото основно не е сред титулярите.

Гостите от Сан Себастиян пък бяха без Такефуса Кубо (на Купата на Азия) и титулярния си вратар Алекс Ремиро (наказание), което оказа влияние.

Този резултат означава още, че последните вече шест издания на дербито се печелят от домакина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация