Гюнтер Щайнер: В момента просто искам малко да си почина

17:07
Гюнтер Щайнер: В момента просто искам малко да си почина

Гюнтер Щайнер говори днес за първи път след раздялата си с тима от Формула 1 Хаас. Италианецът е гост на моторспорт изложението Аутоспорт Интернешънъл, като участието му беше потвърдено още през декември, но в последните дни имаше съмнения, че той ще се появи. Италианецът обаче говори днес пред медиите.

„В момента просто искам малко да си почина – обясни Щайнер, който след 10 години усилена работа вече не е част от екипа на Хаас. – Бяха трудни десет години, имам да върша много неща, включително и това, че имам да разчиствам много неща у дома.”

Щайнер живее в Щатите от години, а сега потвърди, че между Коледа и Нова Година е научил, че договорът му с Хаас няма да бъде продължен.

„Хубаво е да остана известно време при семейството ми, имам дъщеря н 14 години и тя иска много внимание и време, това ще е по-трудно от управлението на отбор от Формула 1, но в следващите месеци ще се занимавам с това”, допълни Щайнер.

Тиролецът разкри и неизвестни досега детайли за раздялата му с Хаас, като потвърди, че не е получил възможност да се сбогува с екипа на тима.

„Беше обаждане по телефона, Джийн ми звънна и ми каза, че не иска да удължи договора ми, който беше до края на миналия сезон и това беше всичко – обясни Гюнтер. – Не знам дали това беше изненада, човек обикновено се изненадва в такива ситуации, но тимът е негов и той може да прави каквото иска, решението е негово.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация