Еднакво тегло за Бетербиев и Смит преди битката им в Квебек

12:35
Еднакво тегло за Бетербиев и Смит преди битката им в Квебек

Непобеденият в профи бокса Артур Бетербиев (19-0) бе малко по-тежък от съперника му Калъм Смит (29-1). Руснакът с канадски паспорт без 79.4 килограма, докато британецът бе 79.2 килограма на официалното претегляне преди сблъсъка им в Квебек, Канада утре сутрин (14.01).

Бетербиев държи поясите на IBF, WBA. WBO, докато Смит ще търси да стане шампион във втора категория, след като вече беше носител на пояса на WBA в супер-средна категория. Той загуби тази титла в битка с Канело Алварес през 2020-а. След това поражение англичанинът записа две поредни победи. 

“Когато стъпя в ринга, ще наглася играта си и вярвам, че ще съм достатъчно добър, за да стана световен шампион този уикенд. Хората си мислят, че Бетербиев е чудовище, но забравят, че е падал на два пъти в нокдаун в кариерата си. Ако Майк Тайсън и Рой Джоунс могат да загубят в пика си, то и Бетербиев може да загуби. Мисля, че е много добър, но не е най-трудният за уцелване. Губи рундове. Вярвам, че ако покажа най-добрата си версия, мога да победя всеки”, заяви Калъм Смит пред спортния журналист Ариел Хелуани. 

Бетербиев изглеждаше по-скоро фокусиран и леко гневен на претеглянето и не даде коментар преди битката. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация