Гол в последните минути донесе точка на Лутън срещу пряк конкурент за оцеляване

00:12
Гол в последните минути донесе точка на Лутън срещу пряк конкурент за оцеляване

Отборите на Бърнли и Лутън не успяха да се победят в срещата помежду си от 21-вия кръг на Премиър лийг. Мачът "Търф Моор", който бе пряк сблъсък между два от отборите, борещи се за оцеляването си в елита, завърши при резултат 1:1. Домакините дълго време водеха с попадение на Зеки Амдуни в 36-ата минута, но гостите се добраха до точката в 92-рата минута чрез Карлтън Морис.

Мачът започна с разменени положения пред двете врати. Първо в 7-ата минута Йохан Гудмундсон стреля опасно и предизвика спасяване от Томас Камински, а две минути по-късно Рос Баркли отправи опасен изстрел, който бе отразен от Джеймс Трафорд.

В 36-ата минута домакините организираха постипинна атака, Уилсон Одобер бе изведен в пеналта и почти от аутлинията успя да прати успоредно центриране пред вратата, където Зеки Амдуни отблизо засече за 1:0.

През втората част играта продължи да е двуостра. Гостите не се предадоха и успяха да стигнат до равенството в добавеното време на двубоя. Тогава Карлтън Морис отбеляза с глава след балонно центриране в наказателното поле. В ситуацията останаха съмнение за нарушение на Елайджа Адебайо срещу вратаря Джеймс Трафорд, но и след разглеждане с ВАР голът бе зачетен.

Така срещата завърши при равенство, което не бе най-желания резултат и от двата тима, които остават в опасната зона. Лутън е на 18-ото място с 16 точки, а Бърнли е 19-и с 12 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация