Най-ощетеният клуб от провеждането на Купата на африканските нации и Купата на Азия е... Нотингам

00:02
Най-ощетеният клуб от провеждането на  Купата на африканските нации и Купата на Азия е... Нотингам

Със стартиращите Купа на африканските нации и Купата на Азия, редица клубове няма да могат да използват футболистите, които получиха повиквателни в националните си отбори. И двата турнира ще продължат около месец и ще приключат на 10-11 февруари, като липсата на определени играчи може да се окаже сериозна пречка за треньорите в разгара на сезона.

Сякаш най-ощетен от провеждащата се Купа на африканските нации може да се чувства Нотингам Форест. Мениджърът Нуно Еспирито Санто ще има сериозен ребус за решаване, като в следващите седмици ще трябва да се справя без тримата национали на Кот д’Ивоар Серж Орие, Уили Боли и Ибрахим Сангаре, двамата сенегалци Муса Ниаките и Шейку Куяте, както и без нигериеца Ола Айна.

Ливърпул пък ще бъде без една от емблемите си - египтянина Мохамед Салах, а японецът Ватару Ендо също ще отсъства. Тотнъм пък няма да разчита на южнокорейската си звезда Хюн-Мин Сон, както и на Ив Бисума (Мали) и Папе Сар (Сенегал). За Фулъм няма да могат да играят нигерийците Алекс Иуоби и Калвин Баси, както и националът на Сенегал Фоде Бало-Туре. Челси ще бъде без сенегалския нападател Николас Джаксън, Манчестър Юнайтед няма да може да ползва вратаря на Камерун Андре Онана и мароканеца Софиан Амрабат, японецът Такехиро Томиясу ще отсъства за Арсенал, а за Уест Хам ще липсва ганаецът Мохамед Кудус.

В Италия и без това неособено добре представящият се тим на Наполи пък ще трябва да се справя без двама свои основни футболисти - нигерийският нападател Виктор Осимен и националът на Камерун Андре-Франк Замбо Ангиса. Милан ще загуби за известно време нигериецът Самуел Чуквуезе и Исмаел Бенасер (Алжир). Рома ще трябва да се справя без бранителя Еван Ндика (Кот д’Ивоар), алжирският национал Усем Ауар и иранецът Сердар Азмун.

Сериозна ще е липсата на футболисти в лидера от Бундеслигата Байер (Леверкузен). Голмайсторът на "аспирините" Виктор Бонифейс се контузи и няма да играе на Купата на африканските нации, като там ще бъдат Едмонд Тапсоба (Буркина Фасо), Одилон Косуну (Кот д’Ивоар) и Амин Адли (Мароко). Щутгарт ще се лиши от голмайстора си Серу Гираси (Гвинея), Ву-Йонг Джеонг (Южна Корея), Силас (ДР Конго) и Хироки Ито (Япония).

Байерн пък ще бъде без двама важни футболисти в отбрана - Ким Мин-Жае (Южна Корея) и Нусаир Мазрауи (Мароко). Двама ще отсъстват и за Борусия (Дортмунд) - Себастиан Алер (Кот д’Ивоар) и алжирският национал Рами Бенсебаини. Айнтрахт (Франкфурт) няма да може да използва трима играчи - Чаиби Фарес (Алжир), Омар Мармуш (Египет) и Елис Скири (Тунис).

В Испания Реал Сосиедад ще е без Умар Садик (който в крайна сметка се контузи), Амари Траоре (Мали) и японеца Такефуса Кубо. Бетис също ще е без трима футболисти - Шади Риад и Ез Абде (Мароко), както и Юсуф Сабали (Сенегал).

Във френската Лига 1, където има традиционно много футболисти от Африка, има редица отбори, които няма да могат да използват своите играчи, които са с националните си отбори и именно това първенство ще има най-много липсващи играчи. Ница, който се представя много силно и е на второ място в класирането, ще е без нигериеца Терем Мофи, Жереми Бога (Кот д’Ивоар) и двамата национали на Алжир Хишем Будауи и Юсеф Атал (б.ред. - който така или иначе е изваден от отбора заради антисемитските си постове в социалните мрежи). Френският хегемон Пари Сен Жермен ще трябва да се справя без Ашраф Хакими (Мароко) и Лий Канг-Ин (Южна Корея).

Марсилия ще загуби за определено време Папе Гей и Илиман Ндиайе (Сенегал), камерунския страж Симон Нгапандуетбу, Шансел Мбемба (ДР Конго), както и мароканците Амине Арит и Аздин Унахи. Монако също ще е без огромен брой хора - малиеца Мохамед Камара, сенегалците Крипан Диата и Исмаил Якобс, Мохамед Салису (Гана), Вилфрид Синго (Кот д’Ивоар), а японецът Такуми Минамино също няма да е на разположение.

Реймс също ще е без шестима футболисти - Умар Диакате, мароканците Амир Ричардсън и Юнис Абделхамид, Камору Думбия (Мали), Ибрахим Диаките (Гвинея), както и без японците Кеито Накамура и Юния Ито. Ланс е друг от клубовете от френската Лига 1, който ще трябва да се справя без редица национали на двата турнира, между които са Салис Самед (Гана), Нампали Менди (Сенегал), Морган Гилавоги (Гвинея) и Aбдулкодир Хусанов (Узбекистан).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация