Десподов става "Футболист на годината" за четвърти път

07:34
Десподов става "Футболист на годината" за четвърти път

Българският национал Кирил Десподов е много вероятно и тази година да се окичи със званието “футболист на годината”. Ако играчът на ПАОК завоюва отличието, то той ще изпревари легендата на българския футбол Христо Бонев, който е бил награждаван три пъти в миналото.


Бившият играч на Литекс, ЦСКА - София и Лудогорец към момента има три статуетки, спечелени преч 2018 г., 2021 г. и 2022 г. Също толкова има и един друг действащ футболист - Ивелин Попов, който обаче с изявите си не изглежда към момента пречка на Десподов да завоюва за трета поредна година наградата.


Ако 27-годишният състезател бъде отличен още веднъж, той ще се доближи по статуетки плътно до иконата на поколения родни спортисти - Христо Стоичков, който по време на активната си състезателна кариера цели пет пъти е оглавявал класацията.


Към момента най-много пъти е отличаван бившият футболист на ЦСКА, Байер (Леверкузен), Манчестър Юнайтед, Монако и ПАОК - Димитър Бербатов, който 7 години е на върха сред родните си колеги.


Срокът за гласуване в анкетата за "Футболист на годината" е 14-и януари (неделя), а церемонията се очаква да е в началото на февруари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация