Юве прегази Фрозиноне по пътя към полуфиналите на Копа Италия

23:49
Юве прегази Фрозиноне по пътя към полуфиналите на Копа Италия

Ювентус се класира по безапелационен начин на 1/2-финала в тазгодишното издание на Купата на Италия. "Старата госпожа" разби с 4:0 Фрозиноне в четвъртфиналния сблъсък помежду им, а можеше да постигне и още по-убедителен успех. Над всички тази вечер бе нападателят на домакините Аркадиуш Милик, който реализира хеттрик в 11-ата минута от дузпа, в 38-ата и 48-ата минута, а още един негов гол бе отменен. Четвъртото попадение пък бе на сметката на младата звезда Кенан Йълдъз в 61-вата минута. С този успех торинци си уредиха среща с Лацио в следващата фаза на турнира.

Масимилиано Алегри, за когото това бе мач №400 начело на Ювентус, заложи на Аркадиуш Милик и Кенан Йълдъз в атака, докато в средата на терена действаха триото Мануел Локатели, Фабио Мирети и Уестън Маккени. На крилата пък започнаха Филип Костич и Тимъти Уеа. 

Еузебио Ди Франческо пък бе избрал да стартира мача с Кайо Жорже в атака, който имаше подкрепата на Арийон Ибрахимович и Абду Харуи от по-задни позиции. В халфовата линия си партнираха Марко Брешанини и Лука Мацители. 

Домакините започнаха по-активно и в 4-тата минута опитаха интересна комбинация, като Аркадиуш Милик с прехвърлящ пас намери Уестън Маккени в наказателното поле, но американецът не успя да отправи добър удар.

Три минути по-късно Матия Перин и Мануел Локатели за малко да сбъркат при изнасянето на топката, като Брешанини за малко да отнеме в опасна близост до вратата, но в ситуацията бе отсъден фаул на халфа на гостите срещу Фабио Мирети.

В ответната атака Фабио Мирети нахлу на скорост между трима защитници на гостите в наказателното поле и бе спънат от Пол Лирола за дузпа, а Аркадиуш Милик реализира наказателния удар за 1:0.

Фрозиноне пък стигна до първата си по-опасна атака в 19-ата минута, когато Ибрахимович се озова на стрелкова позиция и отправи точен удар, който обаче бе спасен от Перин.

Ювентус бе много близо до удвояване на преднината си в 25-ата минута, когато първо Мирети бе изведен на скорост в пеналта, но ударът му бе блокиран, а след това и Костич стреля към вратата, но защитник изби пред голлинията.

Гостите обаче продължаваха да бъдат опасни и в 37-ата минута Ибрахимович отправи нелош удар по земя, който обаче рикошира в защитник и мина покрай вратата.

"Бианконерите" обаче удвоиха преднината си в 38-ата минута след атака по учебник. Аркадиуш Милик овладя в центъра на терена и прати дълъг пас в предни позиции към Уестън Маккени. Американецът задържа топката, изчака включването на Милик от задни позиции и с прекрасен пас го намери в близост до вратата, където полякът овладя на гърди и успя да промуши кълбото през краката на вратаря за 2:0.

Второто полувреме започна с нова страхотна възможност за домакините. Маккени стреля от точката на дузпата и Микеле Черофолини трябваше да прави страхотно спасяване.

Натискът на Юве доведе до трети гол в 48-ата минута. Играчите на Фрозиноне сгрешиха при изнасянето на топката, Мануел Локатели отне пред наказателното поле и подаде към Милик, който отблизо вкара за 3:0, оформяйки своя хеттрик.

Милик можеше да добави и четвърти гол на сметката си, отклонявайки топката във вратата след удар на Мирети в 57-ата минута, но попадението му бе отменено заради засада.

В 61-вата минута резултатът все пак стана 4:0. Маккени прати дълъг пас към Кенан Йълдъз в наказателното поле, където той от воле засече кълбото в мрежата.

В 68-ата минута и Уестън Маккени можеше да увечнае чудесното си представяне с гол, но негов изстрел с глава отблизо мина встрани от вратата.

В 72-рата минута Николуси отправи нелош изстрел от дистанция, който след рикошет профуча над напречната греда.

След това в 74-тата минута и Душан Влахович отклони топката с глава след корнер, но и той не намери целта.

Три минути по-късно Андреа Камбиазо премина почти цялото игрище с топка в крака и шутира мощно, но ударът му бе отразен от вратаря на съперника.

В добавеното време гостите можеха да вкарат почетен гол, след като при едно центриране Гаетано бе оставен непокрит да получи на добра позиция в наказателното поле, но стреля над вратата.

Все пак Ювентус си заслужи победата и направи още една важна крачка към трофея. Фрозиноне пък не успя да сътвори втора поредна сензация, след отстраняването на Наполи в предния кръг, и приключи участието си в турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация