Олаус Скарсем вече е в София

02:05
Олаус Скарсем вече е в София

Очакваното първо попълнение на ЦСКА София за 2024 година Олаус Скарсем вече е в София, пише „Тема Спорт“. 25-годишният норвежец е кацнал следобед на Летище София и до часове трябва да подпише договора си с "червените". 

Както е известно, от "Армията" са постигнали споразумение с Розенборг, като ще платят около 900 хиляди лева за правата му. Остава да бъдат уточнени последни детайли с играча и той ще бъде обявен официално като ново попълнение на ЦСКА - София. 

Олаус Скарсем е юноша на Розенборг, като има два периода под наем в Ранхайм и Кристиансунд, а в последните две години и половина е с основна роля в най-титулувания норвежки тим. През изминалата кампания записа 19 участия с 2 гола и 3 асистенции, макар че в нейното начало се възстановяваше след операция от херния. Грандът от Тронхайм обаче не се представи задоволително и завърши първенството едва на девета позиция. 

Скарсем има едно участие, гарнирано с гол, за младежкия национален отбор на Норвегия до 21 години. Договорът му с Розенборг бе до декември 2024 г. и именно от това се възползва ЦСКА, тъй като футболистът навлезе в последната година от контракта си и норвежците рискуваха да го изпуснат без пари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация