Жребият за Купата на краля - българин ще играе срещу Барселона

00:37
Жребият за Купата на краля - българин ще играе срещу Барселона

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид ще изиграят два мача помежду си в рамките на около седмица. Това стана възможно, след като два тима се паднаха един срещу друг на жребия за 1/8-финалите в турнира за Купата на краля в Испания. 

Двубоят ще е в средата на следващата седмица на стадиона на “дюшекчиите”, като победителят ще бъде определен само в тази среща.

Преди това - тази сряда (10 януари), двата столични отбора ще спорят и на полуфиналите за Суперкупата на Испания, като мачът ще е в Саудитска Арабия.

Както е известно, този сезон Атлетико е единственият състав, който успя да победи селекцията на Карло Анчелоти. Това се случи на 24 септември, когато на свой терен момчетата на Диего Симеоне се наложиха с 3:1 в среща от Ла Лига.

Реал Мадрид е действащият носител на купата на Испания.

В същото време Барселона извади голям късмет и ще гостува на единствения остана отбор под първите две дивизии - Унионистас де Саламанка (Примера дивисион РФЕФ), който обаче поднесе изненадата, елиминирайки Виляреал след дузпи. Любопитен факт е, че в скромния тим от Саламанка нападател е българинът Борислав Станков - Слави, който е юноша на Валядолид.


Жребий за осминафиналите на Купата на краля:

Атлетик Билбао - Алавес

Жирона - Райо Валекано

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид

Унионистас де Саламанка - Барселона

Тенерифе - Майорка

Хетафе - Севиля

Осасуна - Реал Сосиедад

Валенсия - Селта де Виго

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация