"Тази Барса е озадачаваща"

10:19
"Тази Барса е озадачаваща"

Каталунската преса не спести критики към играта на Барселона в последните два мача на тима. Тимът на Чави победи Лас Палмас с 2:1 и аматьорския Барбастро с 3:2 снощи, но не бе никак убедителен с представянето си.

“Тази Барса е озадачаваща. Дори да играят в Купата на краля срещу тим от четвърта дививия, те не могат да направят цял добър мач. “Блаугранас” се класираха напред, но са много неспокойни и нервни, страдащи прекомерно и далеч от играта, която трябва да играят.

През първото полувреме Барса подходи много сериозно към двубоя, бе концентриран в защита и креативен в средата на терена. След като поведе с 2:0 обаче, тимът изпадна в необяснима летаргия. Това бе един объркан отбор на Барса, чието представяне не можеше да бъде обяснено. Дори с появата на Левандовски, тимът на Чави не изглеждаше стабилен. Настроението на домакините се повиши, а с приповдигнатия си дух те повярваха в обрата. Последният четвърт час беше едно ненужно страдание”, пише “Мундо Депортиво” за мача с аматьорския тим снощи.

"Гледането на мачове на Барса се превръща в мъченичество и рискован спорт за тези, които страдат от сърдечни проблеми или стрес. Нова година, но всичко си остава същото”, допълва още “Спорт”.

“На теория, анализирайки играч по играч, Барса е един от 5-те най-добри отбора в света, но на практика тимът е един от най-скучните за гледане в Европа. При опасност от победа с най-малката разлика - дори с отбор от четвърта дивизия, авторитетът на Чави Ернандес виси на косъм, ако нишката вече не е скъсана. Ако треньорът беше някой друг, той щеше да бъде уволнен преди седмици.

С всеки изминал ден надеждата, че ситуацията ще се промени, е все по-малка; никъде няма дори проблясък на надежда и последният шанс, може би, е Суперкупата и осминафиналите в Шампионската лига. Ако резултатите и играта не се променят радикално, предричам нежелан край за Чави и неговия щаб. Но както те добре знаят, от Барса не се очакват минимални победи”, продължава с критиките изданието.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация