Официално: Бразилия има нов селекционер

07:49
Официално: Бразилия има нов селекционер

Бразилия вече има нов селекционер. Това е Доривал Жуниор. Досегашният наставник на Сао Пауло напусна поста си, за да застане начело на "Селесао". Новината бе потвърдена от вече бившия му клуб.


Бразилия остана без национален селекционер след световното първенство в Катар, когато Тите напусна поста си. Като временен наставник бе назначен Фернандо Динис, но за всички бе ясно, че той няма да получи поста за постоянно, а ще се търсят други варианти. Така се стигна и до назначаването на Доривал Жуниор на поста.


Преди това имаше сериозни спекулации, че Карло Анчелоти трябва да поеме "Селесао" през лятото на 2024 година след изтичане на договора му с Реал Мадрид. Италианският специалист обаче промени решението си и реши да преподпише с "белия балет".


Доривал Жуниор изведе Сао Пауло до триумф за Купана на Бразилия за първи път в историята на клуба. На финала той победи Фламенго с общ резултат 2:1 от двата мача. 61-годишният наставник ще дебютира начале на кариоките през март, когато Бразилия ще изиграе приятелски мачове с Испания и Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация