Левски удари на камък и с Трибуле

07:27
Левски удари на камък и с Трибуле

Селекцията на Левски буксува. До момента "сините" не са уредили нито един нов играч. Вместо това удрят греда след греда на трансферния парзар. Те са напът да се разминат и с нападателя на Берое Вини Трибуле. 24-годишният камерунец има договор със старозагорци до края на сезона и вече има право да преговаря с други клубове, като през лятото да премине в някой от тях като свободен агент.


Преди Нова година собственикът на заралии Ернан Банато разкри, че играчът е отказал едно предложение и ще остане под Аязмото и през пролетта. След това обаче агентът на нападателя разкри, че това няма да се случи заради неизплатени заплати. Точно заради това ще направи всичко възможно договорът на Трибуле с Берое да бъде разтрогнат преждевременно по вина на клуба. През есента Вини бе на терена в 17 шампионатни мача, в които отбеляза 5 гола. Той е и водещият голмайстор в състава, като може да играе както на върха на нападението, така и на фланга.


До момента от Левски се разминаха с няколко играчи, набелязани от Арда. Това са десният бек Мартин Стойчев и офанзивният халф Абубакар Тунгара. От там бе искан и централнияз защитник Умар Сако, но цената му е прекалено висока. Това бе причината "сините" да се откажат и от Максим Ковальов от Пирин. Левски не успя да постигне договорка и с бразилеца Джонатан Машадо, като халфът засега предпочита да подпише договор с боливийския клуб Уилстерман, който му предлага по-продължителен контракт.


Всъщност на "Герена" имаха сериозни трудности и с лятната селекция. Тогава треньорът Николай Костов още в подготовката посочи едно име - това на Георги Миланов. Той обаче отказа да се завърне в Левски, като дори и в момента е без отбор, след като през пролетта игра за Ал Дафра от ОАЕ. Едва след старта на сезона Левски привлече двама играчи. В тима пристигнаха дефанзивният полузащитник Дарлан и офанзивният Асими Фадига. Те обаче не успяха да оправдаят възлаганите им надежди.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация