Илия Груев игра цял мач при успеха на Лийдс за ФА къп

20:25
Илия Груев игра цял мач при успеха на Лийдс за ФА къп

Лийдс се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, след като надделя с 3:0 над Питърбро като гост. Две попадения на Итън Ампаду (34', 90') бяха разделени от феноменално изпълнение на Патрик Бамфорд (47') за убедителния успех за йоркширци, за които на добро ниво цял мач игра и българския национал Илия Груев.

Даниел Фарке бе направил шест промени в състава си, като най-съществената за нас бе, че Груев започна едва за втори път като титуляр с екипа на Лийдс. Първият бе в мача със Стоукс Сити от Чемпъншип в края на октомври. Българският национал действаше прецизно в халфовата линия, без грешки и с висок процент точни подавания. 

Йоркширци имаха предимство преди почивката, макар че и домакините имаха една добра възможност, която пропуснаха. Все пак логично Лийдс взе аванс в 35-ата минута, когато Бамфорд свали с гърди в наказателното поле топката след центриране от фаул на Джейдън Антъни. Итън Ампаду от седем метра прати кълбото във вратата за 0:1. Играчите на Питърбро настояваха, че Бамфорд е бил в положение на засада при центрирането към него. Страничният съдия обаче не отсъди такава, а и в този двубой нямаше ВАР, така че промяна в решението нямаше как да има.

В 47-ата минута Патрик Бамфорд удвои след изключително изпълнение. Нападателят овладя на гърди пред наказателното поле дълго подаване на Ампаду, обърна се, тъй като бе с гръб към вратата и с изключителен удар от въздуха направи 2:0. В самия край Итън Ампаду оформи крайния резултат с втория си гол в мача. Този път той засече с глава центриране от корнер на Даниел Джеймс. Така Лийдс заслужи мястото си в следващата фаза на турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация