Старовите състави на Арсенал и Ливърпул

17:56
Старовите състави на Арсенал и Ливърпул

Арсенал приема Ливърпул на „Емиратс“ в най-интересния двубой от третия кръг на ФА Къп. Точно преди Коледа двата отбора завършиха при резултат 1:1 сблъсъка си на „Анфийлд“ в Премиър лийг, а след този мач лондончани загубиха две поредни срещи и се сринаха от първото до четвъртото място във временното класиране.

Арсенал е най-успешният клуб в турнира, като до момента „артилеристите“ имат 14 отличия от него. Ливърпул, който оглавява класирането във Висшата лига, има осем трофея ФА Къп.

Микел Артета e предприел три корекции в състава си. Както стана ясно по-рано днес, Габриел Жесус пропуска двубоя заради контузия. На върха на атаката този път ще играе Кай Хавертц. Рийс Нелсън пък започва на мястото на Габриел Мартинели, който остава на пейката за началото. Жоржиньо влиза в халфовата линия, а Аарън Рамсдейл започва на вратата на домакините.

Юрген Клоп е направил четири промени в сравнение с мача с Нюкасъл на 1 януари. Мърсисайдци са без Мохамед Салах, който вече се присъедини към лагера на Египет преди Купата на Африка. Вместо него отдясно на атаката стартира Харви Елиът. Вирджил ван Дейк също не е в групата за днешния двубой, като мястото му е заето от Джаръл Куанса. Алексис Мак Алистър и Коди Гакпо също са титуляри. Доминик Собослай е контузен, а Ватару Ендо пък е с националния отбор на Япония.

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Кивиор, Жоржиньо, Райс, Йодегор, Сака, Нелсон, Хавертц;

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Куанса, Конате, Гомес, Мак Алистър, Джоунс, Гакпо, Елиът, Нунес, Диас;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация