Атлетико Мадрид отстрани Луго от Купата на краля

20:33
Атлетико Мадрид отстрани Луго от Купата на краля

Атлетико Мадрид продължава напред в турнира за Купата на краля, след като се наложи като гост с 3:1 над третодивизионния Луго в 1/16-финален мач от турнира. В герой за тима на Диего Симеоне се превърна Мемфис Депай, който отбеляза две попадения през втората част (66’, 74’). Преди това Анхел Кореа бе открил след само 120 секунди игра, а Леандро Антонети изравни за домакините (39’). Така Атлетико се класира напред за осминафиналите.

Aтлетико Мадрид откри резултата още във 2-рата минута. Хави Галан получи отлично извеждащо подаване и пусна остра успоредна на вратата топка към Анхел Кореа, който с лекота засече в мрежата за 0:1. “Дюшекчиите” можеха да удвоят аванса си в 20-ата минута, когато Мемфис Депай стреля от удобна позиция с глава, но бе неточен. Третодивизионният Луго обаче не се предаде и успя да изравни в 39-ата минута. Леандро Антонети получи добра топка в наказателното поле на Атлетико, излъга Чаглар Союнджу и с хубав удар направи безпомощен Ян Облак - 1:1.

Диего Симеоне реагира веднага и на полувремето пусна в игра Антоан Гризман, Родриго де Паул и Коке. Луго обаче можеше да шокира Атлетико в 57-ата минута, когато след центриране от корнер Кинтана Начо стреля с глава, но нацели напречната греда на Облак. Девет минути по-късно тимът на Симеоне все пак успя да поведе отново в резултата, след като Мемфис Депай получи опасна топка в наказателното поле и шутира, а топката се отклони в защитник на домакините и влезе в мрежата за 1:2.

В 74-ата минута интригата в мача приключи. Маркос Йоренте центрира отдясно и отново нидерландският нападател с хубав удар с десния крак оформи крайното 1:3. Минута преди края влезлият като резерва Алваро Мората удари и напречната греда на Луго.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация