Нюкасъл разгроми Съндърланд в един от най-вълнуващите двубои за Купата (видео)

18:36
Нюкасъл разгроми Съндърланд в един от най-вълнуващите двубои за Купата (видео)

Нюкасъл Юнайтед спечели с класическото 3:0 гостуването си на Съндърланд в един от най-очакваните и интересни двубои от третия кръг за Купата на Англия. Победата на елитния в този момент тим бе подпечатана с попадения на Даниъл Балърд (35’) и Александър Исак (46’, 90’, дузпа). По този начин "джордитата" успяха да се върнат на победния път в един важен сблъсък след четирите поредни поражения в последвите мачове.

Сблъсъците между тези два тима са едно от най-големите дербита на Острова, което не бе играно от 2016-а, тъй като двата тима са в различни нива на футбола на Албиона. Именно поради тази причина бе очаквано с огромно нетърпение от феновете на “свраките” и “черните котки”, които създадоха забележителна атмосфера преди, по време и след дербито.

Момчетата на Еди Хау започнаха изключително активно, показвайки още от първите секунди, че не случайно са бяха определяни за фаворит преди началото на срещата. Преди да са изминали три минути Шон Лонгстаф стигна до добро центриране на Киърън Трипиър и стреля с глава, но Антъни Патерсън успя да спаси. Постепенно “черните котки” успяха на свой ред да отправят удар и да се противопоставят малко по-енергично на своя противник.

В 14-ата минута Киърън Трипиър отправи точен изстрел от фал. Отново той продължи да е много активен на десния фланг и още на няколко пъти създаде известно напрежение в пеналта с хубави центрирания. Точно преди изтичането на половин час игра Александър Исак бе изведен с дълъг пас зад гърба на отбраната, шведът напредна, но Даниел Балард успя да го застигне и след сериозен физически сблъсък в крайна сметка попречи на нападателя да стреля.

Малко след това нов добър шанс се откри пред Шон Лонгстаф, който отново не успя да стреля точно този път от границата на наказателното поле. Още в ответната атака ново двойно подаване в средата на терена между Бруно Гимараеш и Жоелинтон изведе последния в добра позиция, той центрира към Исак, но Балард в опит да го изпревари прати топката в собствената си мрежа за 0:1.

“Свраките” нанесоха много тежък втори удар в първите секунди на втората част, когато Пиер Екуа опита да преодолее Мигел Алмирон, но загуби топката в наказателното поле, парагваецът подаде към Исак и той реализира. Именно грешникът Екуа бе много близо до това да намали изоставането на своя тим, но изстрелът му бе спасен от Мартин Дубравка.

Гостите продължиха да се задържат основно около пеналта на Съндърланд, а отиграванията на Киърън Трипиър и Бруно Гимараеш на моменти изостряха случващото се на терена. Малко преди изминаването на час игра Алекс Притчърд осъществи хубав пробив и стреля опасно, като кълбото първо срещна горната греда на Дубравка и едва тогава напусна терена. Отново словашкият страж трябваше да се намесва след удар на дясното крило и в 75-ата минута.

В последните десет минути на редовното време на два пъти Антъни Гордън получи добри възможности с топка в крака в наказателното поле, като при втората отбелязалият си автогол Дан Балард го фаулира. Така се стигна до дузпа, която предизвика леко напрежение между Гордън и Исак кой да я изпълни. Вторият в крайна сметка се нагърби с отговорността и реализира за 0:3, което в крайна сметка подпечата и класическата победа на “свраките”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация