Клоп пожела на двама свои ранно отпадане

16:58
Клоп пожела на двама свои ранно отпадане

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че Доминик Собослай е с травма, заради която със сигурност ще пропусне неделното дерби срещу Арсенал от третия кръг на ФА Къп, както и първия дуел срещу Фулъм от полуфиналите за Купата на Лигата в сряда. Унгарският халф е с разтежение.

“Ще трябва да изчакаме. Дом (Доминик Собослай - б.р.) е положително настроен, не усеща кой знае каква болка, но няма шанс да играе в неделя и после в сряда. Да се надяваме, че след това ще се завърне”, коментира наставникът на “червените”.

Сблъсъкът с Арсенал сега ще е първият след тръгването от отбора на Мохамед Салах (Египет) и Ватару Ендо (Япония), които заминаха да играят за националните си състави на турнирите за Купата на Африка и Купата на Азия.

“Ако кажа, че съм им пожелал успех, ще излъжа - призна си Клоп. - От лична гледна точка бих бил много щастлив, ако отпаднат още в груповата фаза, но това вероятно е невъзможно. Така че е очевидно, че им пожелавам успех - да продължат напред и дано да спечелят. Иначе им казах да се завърнат здрави.”

“Оптимист съм, че ще намерим начин да заместим и двамата, но трябва да покажем това на игрището. Мисля, че срещу Уест Хам бяхме без Салах и Харви Елиът игра на тази позиция. Имаме различни варианти за крилото, макар никой да не е като Салах, защото това е невъзможно. Искаш ли да си без Мо? Не, но ние винаги намираме начин да се справим в такива случаи. Сега ще играем с Арсенал, а от този противник можеш да загубиш дори със Салах в състава си. Съответно е възможно да отстъпим и без него. За момента обаче имаме шанс да спечелим и мислим за това нещо”, продължи мениджърът на Ливърпул.

“Смятам, че през първата половина на сезона правихме доста ротации в състава. Беше така, защото решихме, че всички момчета могат да се справят. Никога не е било да не ни интересува как ще играем. Главната причина за това, че влизащите от пейката помогнаха много, беше, че те всички бяха във форма. Вкарваме състезатели, които могат да покажат най-доброто. Не съм обаче убеден дали ще имам възможност за много ротации срещу Арсенал. Можем да излезем с добър стартов състав. Не знам дали той би изглеждал като на такъв след ротации. Имаме достатъчно дни между мачовете и не е необходимо да сменяме дадени футболисти, но пък после идва срещата с Фулъм (10 януари). И двата двубоя са от еднакво значение. Хем искаме да се класираме за финала за “Карабао Къп”, хем искаме да продължим напред във ФА Къп. Ето защо мисля, че жребият беше възможно най-трудният ни”, отчете Клоп.

При равенство в неделя ще се наложи преиграване на “Емиратс”, което трябва да се случи скоро, защото в края на месеца е следващият кръг от ФА Къп. Така и януари се оказа доста натоварен за тима от “Анфийлд”, защото срещу Фулъм ще има и реванш.

“Странно, но пък всичко е до организация. Евентуално преиграване срещу Арсенал няма да ни е от полза. Това е нормален натоварен месец. Е, не е лудница като през декември, когато имахме пет срещи в рамките на 13 дни, което пък нямаше логика”, продължи треньорът.

Възможно е занапред германецът да прибегне до услугите на позабравения защитник Натаниел Филипс, както и на завърналите се от наеми вчера бранители Рис Уилямс и Оуен Бек. Поне до края на януари обаче Уилямс ще е част от тима до 21 години. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация