Виктор Уембаняма с най-доброто си представяне в НБА

10:56
Виктор Уембаняма с най-доброто си представяне в НБА

Сан Антонио не успя да да зарадва Виктор Уембаняма с победа за 20-ия му рожден ден. Това обаче не попречи новобранеца да подари на феновете си във “Фрост Банк Сентър” може би най-доброто си представяне на сезона при загубата на Спърс у дома със 125:121 от Милуоки.

Уембаняма завърши с 27 точки, 9 борби и 5 блокади, а 24.1 секунди преди края опита да осуети забивка на Янис Адетокунбо, с която Милуоки поведе в резултата със 124:121. Въпреки че не успя, младокът се постара да запази надеждите на домакините живи, с което си заслужи възторжена похвала от гръцкия национал, който се отличи с 44 точки, 14 борби и 7 асистенции за победата на Бъкс.

“Той играе по правилния начин, играе за победа. Никога не съм виждал нещо подобно. Небето е границата, докато работите усилено и продължавате да имате положителна нагласа. Всичко, за което той мечтае, ще му се случи”, заяви Адетокунбо по адрес на Виктор Уембаняма.

“Беше страхотна среща. Той е един от най-великите играчи в света и аз израснах, гледайки неговите мачове. Това е допълнителна мотивация за мен”, сподели от своя страна талантливият младеж.

Деймиъл Лилард се включи с 25 точки, 4 борби и 10 асистенции за Бъкс, а Крис Мидълтън добави 12 точки, 3 борби и 5 асистенции. Последният също си тръгна впечатлен от смелостта на Уембаняма да се противопостави по този начин на един от най-великите играчи в лигата за всички времена.

“Обичам да виждам това от млади момчета. Да се състезаваш, да не се страхуваш от момента, да не се страхуваш да хванеш удар или да направиш пас или просто да рискуваш в оспорван мач, особено в края му. Той обича предизвикателството и това ще му бъде от голяма полза в бъдеще”, коментира Мидълтън по адрес на играта на Уембаняма.

Девин Васел вкара 34 точки и добави 6 борби, плюс 4 асистенции за Сан Антонио.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация