Григор: Когато се движа добре, нещата се получават

13:48
Григор: Когато се движа добре, нещата се получават

Григор Димитров продължи с отличния си старт на 2024 година и записа третата си победа, след като надделя над Ринки Хиджиката с 6:1, 6:4 в четвъртфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Бризбън (Австралия).

След мача българинът заяви, че в момента не мисли в дългосрочен план, а се е фокусирал върху моментната си форма.

„Има много неща, които минават през главата ти, особено след периода на подготовка. Вълнуваш се за следващата година, но аз по-скоро се опитах да бъда концентриран, да не мисля прекалено напред. По-скоро мисля седмица за седмица.

„Усещането не беше като край на миналата година, а по-скоро продължение на това да правя правилните неща и да печеля колкото се може повече мачове. До момента серията е добра и ще продължавам да работя и да се подобрявам с всеки изминал ден. Определено, когато намериш добър ритъм на играта, да сервираш и да използваш правилните елементи от играта, това ти помага страшно много. Когато се движа добре, нещата се получават", коментира Григор веднага след победата си над Хиджиката.

"Трябваше да балансирам при тренировките и почивката. Вече трябва да правя някои неща различно. Използвам опита си, тялото ми се усеща добре и чувствам повече свобода на корта", каза още Григор Димитров.

Попитан за многобройните български фенове на трибуните, както и изписаното на едно от българските знамена предложение за брак, Димитров отговори: "Навсякъде, където и да отида подкрепата е невероятна. На всеки континент виждам българските флагове и това е нещо много специално за мен. Искам да поздравя и австралийските ми почитатели, които също са важни за мен."

На полуфиналите той ще срещна победителят от двубоя между Рафаел Надал и Джордан Томпсън, които ще излязат на корта след 12:00 часа българско време по-късно днес.

В другия полуфинал на турнира в Бризбейн ще се срещнат поставеният под номер 1 в схемата датчанин Холгер Руне и руснакът Роман Сафиулин.

Руне победи на четвъртфиналите австралиеца Джеймс Дъкуорт с 6:2, 7:6(6) в двубой, продължил час и 47 минути. Руне изигра по-силен първи сет, в който надделя след два пробива, а втората част бе решена след тайбрек.

26-годишният Сафиулин елиминира италианеца Матео Арналди след 7:6(4), 6:2 за час и 48 минути игра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация