Солидно представяне на Валенсия срещу Виляреал

01:11
Солидно представяне на Валенсия срещу Виляреал

Валенсия записа втора поредна победа и се изкачи на девето място в класирането на Ла Лига. "Прилепите" спечелиха с 3:1 дербито срещу Виляреал и изпревариха Лас Палмас. Роман Яремчук откри резултата още в началото, а другите две попадения за домакините паднаха от дузпи и бяха дело на Пепелу. Жерард Морено върна един гол в 72-ата минута.

"Жълтата подводница" нямаше загуба от Валенсия от 2021 година. Отборът на Марселино не може да постигне поредни победи от старта на сезона в Ла Лига и се намира на незавидната 13-та позиция.

Двубоят на "Местайя" започна изцяло по вкуса на домакините. В 4-ата минута Хосе Гая проби по левия фланг и достави перфектно центриране за Яремчук, който разстреля Филип Йоргенсен. За украинския национал това беше първи гол в Ла Лига, след като Валенсия го привлече от Брюж през лятото.

В средата на първата част реферът Хесус Хил Мансао отсъди дузпа за Валенсия. Рамон Тератс изблъска в гръб Уго Дуро в наказателното поле и това не остана незабелязано, а Пепелу беше точен от бялата точка и удвои аванса на "прилепите".

До почивката гол на Хосе Луис Моралес от Виляреал беше отменен заради засада, а малко след началото на втората част Уго Дуро уцели гредата. В 56-ата минута Валенсия получи още една дузпа, този път за игра с ръка в наказателното поле на десния бек Адрия Алтимира. Пепелу отново показа хладнокръвие и до голяма степен реши изхода на двубоя.

При този резултат футболистите на Рубен Бараха се поотпуснаха и позволиха на Виляреал да създаде няколко опасности пред вратата им. В 73-ата минута Илиас Ахомах се разходи между няколко бранители на Валенсия и подаде на Жерард Морено, който намали на 1:3. В края Пепелу можеше да оформи хеттрик, но Йоргенсен изби в корнер негов удар.

Валенсия не допусна попадения във втори последователен мач и като цяло има само 5 инкасирани попадения на "Местайя" през кампанията. В следващия кръг "лос че" ще гостува на Кадис, а на Виляреал предстои визита на Лас Палмас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация