Италианската федерация ще изхвърли от Серия "А" всички клубове, които подкрепят Суперлигата

14:08
Италианската федерация ще изхвърли от Серия "А" всички клубове, които подкрепят Суперлигата

Италианската футболна федерация (FIGC) предвижда създаването на нова лицензионна система за клубовете от Серия “А”, която няма да им позволи да участват в шампионата, ако не се откажат от участие в Суперлигата, предава "Калчо е Финанца".

Според източника миналата седмица FIGC единодушно е одобрила нова национална система за лицензиране за 2024-2025 г. Документът определя датата, до която клубовете ще трябва да кандидатстват за участие в следващото състезание от Серия “А”, както и ангажимент да не участват в състезания, различни от организираните от ФИФА , УЕФА и FIGC. В противен случай клубовете може да не получат право на участие в първото ниво на италианския футбол.

Единственият клуб, който се изказа положително за Суперлигата на “ботуша” беше настоящият шампион Наполи. В момента в списъка на участниците в Суперлигата са само испанските Барселона и Реал Мадрид. В първите два дни след решението на Европейския съд за незаконната забрана на Суперлигата 21 клуба от топ 5 първенства отказаха да се присъединят към проекта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crazyfreak
29.12.2023 23:56

Ако всички поискат къде ще идат?!Суперлигата е необходимост!!!Така паразитни организации като фифа и уефа ще умрат!!!Така трябва!!!