Семейство Глейзър вече са безгласна буква по отношение на спортните въпроси в Юнайтед

13:44
Семейство Глейзър вече са безгласна буква по отношение на спортните въпроси в Юнайтед

Чисто документално на този етап INEOS Group на сър Джим Ратклиф все още не е съсобственик на Манчестър Юнайтед, но британският милиардер вече не може да бъде „прескочен“ при взимането на каквото и да е важно решение в клуба. По информация на „Телеграф“ има споразумение, според което мажоритарните собственици от семейство Глейзър са длъжни да се консултират с Ратклиф за евентуалните трансфери през януари или дори смяна на мениджъра Ерик тен Хаг, ако се прецени, че такава е належаща.

Сделката с INEOS Group, според която компанията придобива 25% от акциите на „червените дяволи“, беше обявена преди три дни. Трябва обаче да се изчака ратификация от страна на Висшата лига на Англия, а това може да отнеме до 8 седмици. Така на практика предстоящият трансферен пазар през януари за Юнайтед ще премине при досегашните условия с еднолично управление от страна на семейство Глейзър.

Едва след това, когато Ратклиф официално се сдобие с четвърт от акциите, той ще може да започне да изпълнява договорената си задача да отговаря за футболните операции на клуба като назначаване на директори, треньори, купуване и продаване на играчи и т.н.

И все пак двете страни са се договорили, че думата на Ратклиф ще има значение в периода до получаването на лиценз на сделката, като той ще трябва да е съгласен с какъвто и ход да са решили американците да предприемат.

След одобрението на сделката се очаква в Борда на директорите на Манчестър Юнайтед да влязат спортният шеф на INEOS сър Дейв Брейлсфорд и бившият изпълнителен директор на Пари Сен Жермен Жан-Клод Блан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация