Срещу Астън Вила "Олд Трафорд" видя най-доброто лице на Манчестър Юнайтед на Тен Хаг

00:21
Срещу Астън Вила "Олд Трафорд" видя най-доброто лице на Манчестър Юнайтед на Тен Хаг

Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от четири поредни срещи без победа и без отбелязан гол, след като се пребори за запомнящ се обрат и успех с 3:2 над Астън Вила на "Олд Трафорд" в бисера от празничната програма на "Боксинг Дей". "Червените дяволи" започнаха лошо и губеха с 0:2 след две попадения, дошли след статични положения. Реализираха ги Джон Макгин (21') и Леандер Дендонкер (26'). След това обаче тимът на Ерик Тен Хаг заигра далеч по-добре благодарение на силното представяне на Алехандро Гарначо (59', 71'), който отбеляза два гола, с които прекъсна серията от 440 минути без попадение на Манчестър Юнайтед и изравни резултата. В 82-рата минута Расмус Хойлунд пък най-сетне отбеляза първото си попадение в Премиър лийг, с което оформи пълния обрат. Така Юнайтед прекъсна фамозната серия на Астън Вила от десет поредни срещи без загуба и остави бирмингамци на третото място, но вече на три точки зад отбора на Ливърпул, който днес оглави класирането. За "червените дяволи" това е десета победа в първенството през този сезон. С нея отборът на Ерик тен Хаг се завърна в топ 6.

Нидерландецът бе направил четири промени в сравнение с гостуването на Уест Хам. Кристиан Ериксен започна за първи след завръщането си след контузия. Маркъс Рашфорд също се завърна в стартовия състав, след като няколко път поред бе оставян на пейката за началото. Антони и Скот Мактоминей им отстъпиха местата си. Рафаел Варан пропусна двубоя с "чуковете", тъй като бе болен, но сега се завърна за сметка на тийнейджъра Камбуала. Този пък Люк Шоу не бе в групата, като вместо него отляво на отбраната стартира Диого Далот.

Унай Емери предприе две корекции от мача с Шефилд Юнйатед. Диего Карлош се завърна в защитата на бирмингамци за сметка на Мати Кеш, а Езри Конса се премести отдясно на отбраната. Леандер Дендонкер започна в халфовата линия вместо Муса Диаби.

Гостите започнаха по-добре двубоя и опитаха да наложат натиск, като в първите 17 минути изпълниха и три корнера пред вратата на Онана, които обаче не доведоха до някакви опасности. Джони Еванс се намеси много добре в защита в 17-ата минута, предотвратявайки на границата на наказателното поле опасна атака на бирмингамци. 

В 22-рата минута Астън Вила откри резултата с нелеп гол от гледна точка на домакините. Джон Макгин центрира остро от фаул към далечната греда. Бейли и Уоткинс опитаха да атакуват топката, но без да я достигнат. Онана също не се ориентира добре и кълбото влезе във вратата му.

Четири минути след това ново статично положение за гостите и нова неадекватна игра на защитата на Юнайтед доведе до втори гол във вратата на Онана. Макгин от корнер центрира към далечната греда, Лангле свали с глава към Дендонкер, който бе оставен непокрит на няколко метра от голлинията и засече с пета за 0:2.

След като се оказа с два гола пасив, Юнайтед най-сетне започна да атакува. Мартинес обаче спаси без особен проблем два удара на Рашфорд. Активизирането на домакините в офанзивен план продължи, но не доведе до чисти ситуации. В 44-тата минута Рашфорд бе изведен отляво от Фернандеш, напредна на скорост, избягвайки от Конса, но ударът му премина встрани.

Бранителите на Астън Вила действаха много умело и в синхрон и много от перспективните нападения на Юнайтед завършваха със засади. Цели шест пъти през първата част играчи на домакините изпадаха в такава ситуация.

С първата си атака през втората част Юнайтед стигна до гол, след като Рашфорд изведе Гарначо, който много добре премина покрай Мартинес и прати топката във вратата на своя сънародник. След намесата на ВАР обаче попадението бе отменено заради засада. Лошата новина за Вила пък бе, че Люка Дин напусна терена със сериозна контузия.

В 54-тата минута Мартинес излезе извън наказателното поле, за да пресече дълго извеждащо подаване към Рашфорд. Действието на аржентинеца бе много прецизно и той изчисти топката, след което имаше сблъсък между него и нападателя. Домакините претендираха за нарушение на вратаря, което би означавало червен картон, но такова нямаше, което бе потвърдено и от ВАР.

Все пак по-добрата игра на Юнайтед след почивката даде резултат в 59-ата минута. когато Гарначо засече на далечната греда успоредно центриране на Рашфорд. Този път засада нямаше, което означаваше, че аржентинецът слага край на головата суша на "червените дяволи", продължила повече от 440 минути.

Веднага след това Астън Вила можеше да си върне преднината от два гола, но Онана се намеси добре и изби удар на Бейли. Няколко минути след това вратарят на домакините с дълго подаване намери Гарначо, който реши да стреля от малък ъгъл вместо да подаде към Хойлунд, но не бе точен.

Гарначо продължи да бъде най-голямата заплаха за вратата на Мартинес и в 71-вата минута той стигна до втори гол. Аржентинецът сам напредна през центъра, след което пусна вдясно към Фернадеш. Центрирането на капитана на домакините бе пресечено, но топката се озова на пътя на Гарначо, който стреля и след рикошет в крака на Диего Карлош кълбото се озова отново във вратата на Мартинес.

Още в следващата атака Астън Вила можеше отново да излезе напред, но Еванс блокира пред голлинията удар на Макгин.

В 82-рата минута Манчестър Юнайтед стигна до пълен обрат. Еванс отклони леко центриране от корнер, след което Макгин не успя да овладее топката, която му избяга, а Хойлунд засече от въздуха с неспасяем удар. Това е първи гол на датчанина в Премиър лийд след повече от 1000 минути в елита на Англия.

До края Юнайтед запази аванса си и най-сетне донесе радост на своите фенове, и то в първия мач на отбора, след като в клуба влезе сър Джим Ратклиф.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация