ФИФА заплаши да изхвърли Бразилия от всички турнири

17:06
ФИФА заплаши да изхвърли Бразилия от всички турнири

Международната футболна федерация (ФИФА) предупреди Бразилската футболна конфедерация (CBF) за възможни санкции, включително отстраняване от участие в международни състезания, поради потенциална намеса в избора на новия ръководител на организацията.

ФИФА е загрижена за предстоящите избори на президент на бразилската централа на мястото на Едналдо Родригес, които са насрочени за януари 2024 г. Световната футболна организация смята решението за неоснователно и заплашва да наложи санкции на конфедерацията, включително отстраняване на бразилския национален отбор от участие в международни турнири.

„Това също ще означава, че представителите, отборите и клубовете на CBF вече няма да имат право да участват в международни състезания, докато спирането е в сила“, се казва в открито писмо на световната централа. На 7 декември съдът в Рио де Жанейро отстрани Родригес от работа за CBF. ФИФА смята това решение за нарушение на собствената си харта за ненамеса на държавните органи.

От ФИФА ще изпратят своя специална делегация в Бразилия, която ще пристигне на 8 януари. Ако изборът на нов президент на местната федерация бъде направен преди това, то тогава ще последват наказания за бразилския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация