Джоузеф Паркър: Това е Божият план

17:59
Джоузеф Паркър: Това е Божият план

Бившият шампион на Световната боксова организация (WBO) в тежка категория Джоузеф Паркър сложи край на 2023-а по подобаващ начин с успех над Дионтей Уайлдър. Новозеландецът стигна до победата след дванайсет рунда бокс и съдийско решение в негова полза на бойна галавечер в Рияд, Саудитска Арабия.

Този резултат изненада мнозина фенове и експерти, а освен това и забави плановете на Уайлдър и Джошуа за мега-сблъсък през март, 2024-а.

"Изпитвам голямо уважение към Уайлдър. Тренирахме много здраво за този двубой. Всички имаха други планове, но това е Божият план. Бях много натрениран, спокоен, отпуснат и фокусиран. Винаги има върху какво да се работи, но важното е, че спечелих", заяви Паркър непосредствено след края на битката с Бронзовия бомбардировач.

Бившият носител на световна титла допълни, че в подготовката си той е разчитал и на съвети от Тайсън Фюри, който има две победи над Уайлдър в кариерата си.

"Уайлдър пласира няколко силни удара в ръкавиците ми, които, ако бяха попаднали чисто, двубоят щеше да тръгне по друг път. Беше много важно да не излизам от форма и да съм здрав за тази битка", категоричен бе Паркър, който изигра четири двубоя през 2023-а.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация