В Рияд ясно се видя, че Антъни Джошуа и Ото Валин са от различни галактики

01:58
В Рияд ясно се видя, че Антъни Джошуа и Ото Валин са от различни галактики

Антъни Джошуа напомни на най-добрата си версия с успех с технически нокаут над Ото Валин. Ей Джей сложи край на бойната галавечер в Рияд, Саудитска Арабия, като отказа Валин след пет рунда бокс. Треньорският щаб на шведът реши да сложи край на мача в почивката между петата и шестата част.

Това бе успех номер 27 за Ей Джей в професионалната му кариера и трети пореден за британеца. За Валин това бе втора загуба в кариерата му.

Ето как се развид двубоя рунд по рунд:

Рунд 1: Ей Джей заема центъра на ринга и започа да пресира с прави удари с предната ръка и десни прави удари. Британецът използва и отклон с десен прав, за да надхитри Валин и неговия обратен гард. 34-годишният бивш световен шампион разчиташе само на прави удари в този рунд.

Рунд 2: Валин започна да се отпуска и да контрира левите прави на Ей Джей, но така и не намираше отговор за деснячките на бившия световен шампион. Джошуа диктуваше темпото и ходя на двубоя и бе по-точния от двамата боксьори.

Рунд 3: Комбинацията от прав удар с предна ръка, изтегляне назад и десен прав сработваше все по-добре за ЕЙ Джей. Боецът от Уотфорд започна да разчита и на крошета с предната ръка. Той разклати съперника си с ляво кроше и го разкървави. Освен кръвта, стичаща се от носа на Валин, под дясното му око вече се виждаше и посиняване.

Рунд 4: Джошуа показва по-добър тайминг и по-добра скорост от Валин на ринга. 34-годишният боксьор е спокоен и фокусиран на ринга и очевидно е добре подготвен физически и тактически за този двубой. Към момента изглежда, че това ще е лесна победа за англичанина.

Рунд 5: Динамиката на двубоя се усилва в този рунд. Ей Джей започва да вкарва повече сила и намерение зад ударите си. Той обработва тялото на Валин с прави удари и крошета със задната ръка. Тези попадения забавят движението на шведа, отнемат от фокуса му в защита от удари от главата и изморяват боеца. Валин е разклетен в началото на последната минута на рунда със серия от крошета в главата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация